Groch z kapusta i grzybami

m7
Groch z kapusta i grzybami

0

0 / 0

Surówka na ciepło na wigilijną kolację

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

2 szt. cebula

2 łyżka margaryna zwykła

20 dek. groch suchy

50 dek. kapusta kiszona

5 dek. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Groch gotujemy, odcedzamy z wody i rozcieramy łyzka.

2

Kapuste kiszoną kroimy i gotujemy do miekkosci, nastepnie odcedzamy nadmiar wody, dodajemy groch, oraz obrana, pokrojoną w kostke i przesmazoną na margarynie cebule

3

Dodajemy suszone grzyby moczone w wodzie i prażymy kapustke przez przynajmniej godzine.

4

Doprawiamy do smaku, podajemy na cieplo

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły