Groch z kapusta i grzybami
m7
Surówka na ciepło na wigilijną kolację
0
0 / 0
Surówka na ciepło na wigilijną kolację
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
2 szt. cebula
2 łyżka margaryna zwykła
20 dek. groch suchy
50 dek. kapusta kiszona
5 dek. grzyby suszone
Przygotowanie
1
Groch gotujemy, odcedzamy z wody i rozcieramy łyzka.
2
Kapuste kiszoną kroimy i gotujemy do miekkosci, nastepnie odcedzamy nadmiar wody, dodajemy groch, oraz obrana, pokrojoną w kostke i przesmazoną na margarynie cebule
3
Dodajemy suszone grzyby moczone w wodzie i prażymy kapustke przez przynajmniej godzine.
4
Doprawiamy do smaku, podajemy na cieplo