Groch z kapusta i grzybami

m7
Groch z kapusta i grzybami

0

0 / 0

Surówka na ciepło na wigilijną kolację

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

2 szt. cebula

2 łyżka margaryna zwykła

20 dag. groch suchy

50 dag. kapusta kiszona

5 dag. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Groch gotujemy, odcedzamy z wody i rozcieramy łyzka.

2

Kapuste kiszoną kroimy i gotujemy do miekkosci, nastepnie odcedzamy nadmiar wody, dodajemy groch, oraz obrana, pokrojoną w kostke i przesmazoną na margarynie cebule

3

Dodajemy suszone grzyby moczone w wodzie i prażymy kapustke przez przynajmniej godzine.

4

Doprawiamy do smaku, podajemy na cieplo

Wartości odżywcze na porcję


Energia

91

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły