Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
margaryna zwykła
20 Dekagramów
Groch suchy
50 Dekagramów
kapusta kiszona
5 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Groch gotujemy, odcedzamy z wody i rozcieramy łyzka.
  2. Kapuste kiszoną kroimy i gotujemy do miekkosci, nastepnie odcedzamy nadmiar wody, dodajemy groch, oraz obrana, pokrojoną w kostke i przesmazoną na margarynie cebule
  3. Dodajemy suszone grzyby moczone w wodzie i prażymy kapustke przez przynajmniej godzine.
  4. Doprawiamy do smaku, podajemy na cieplo

Opis

Surówka na ciepło na wigilijną kolację

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Szaszłyki z krewetek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki z krewetek

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!