Groch z kapusta i grzybami
m7
Surówka na ciepło na wigilijną kolację
Wartości odżywcze na porcję
Energia
91
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Surówka na ciepło na wigilijną kolację
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szt. cebula
2 łyżka margaryna zwykła
20 dag. groch suchy
50 dag. kapusta kiszona
5 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
Groch gotujemy, odcedzamy z wody i rozcieramy łyzka.
Kapuste kiszoną kroimy i gotujemy do miekkosci, nastepnie odcedzamy nadmiar wody, dodajemy groch, oraz obrana, pokrojoną w kostke i przesmazoną na margarynie cebule
Dodajemy suszone grzyby moczone w wodzie i prażymy kapustke przez przynajmniej godzine.
Doprawiamy do smaku, podajemy na cieplo
Wartości odżywcze na porcję
Energia
91
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.