Groch z kapusta i grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Groch z kapusta i grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976998204.jpeg&w=3840&q=75)
Surówka na ciepło na wigilijną kolację
0
0 / 0
Surówka na ciepło na wigilijną kolację
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szt. cebula
2 łyżka margaryna zwykła
20 dag. groch suchy
50 dag. kapusta kiszona
5 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
1
Groch gotujemy, odcedzamy z wody i rozcieramy łyzka.
2
Kapuste kiszoną kroimy i gotujemy do miekkosci, nastepnie odcedzamy nadmiar wody, dodajemy groch, oraz obrana, pokrojoną w kostke i przesmazoną na margarynie cebule
3
Dodajemy suszone grzyby moczone w wodzie i prażymy kapustke przez przynajmniej godzine.
4
Doprawiamy do smaku, podajemy na cieplo