Grillowany stek z tuńczyka
kontakt_1
0
4 / 1
0
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba, która jest bogatym źródłem białka oraz wartości odżywczych. Nadaje się również jako smaczny dodatek do grilla. Nasza propozycja to grillowany stek z tuńczyka. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. polędwica z tuńczyka
2 szt. cytryna
1 pęcz. tymianek
1 łyżka oliwa z orzechów ziemnych
2 opak. tymbark jabłko arbuz
Przygotowanie
1
Tuńczyka dokładnie myjemy i dzielimy na grube plastry.
2
Polewamy sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Solimy i pieprzymy do smaku.
3
Grillujemy na folii aluminiowej lub papierze do pieczenia z odrobiną świeżego tymianku. Pieczemy około 10 minut z każdej strony.