Grillowany stek z tuńczyka
kontakt_1
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba, która jest bogatym źródłem białka oraz wartości odżywczych. Nadaje się również jako smaczny dodatek do grilla. Nasza propozycja to grillowany stek z tuńczyka. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
225
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba, która jest bogatym źródłem białka oraz wartości odżywczych. Nadaje się również jako smaczny dodatek do grilla. Nasza propozycja to grillowany stek z tuńczyka. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. polędwica z tuńczyka
2 szt. cytryna
1 pęcz. tymianek
1 łyżka oliwa z orzechów ziemnych
2 opak. tymbark jabłko arbuz
Przygotowanie
Tuńczyka dokładnie myjemy i dzielimy na grube plastry.
Polewamy sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Grillujemy na folii aluminiowej lub papierze do pieczenia z odrobiną świeżego tymianku. Pieczemy około 10 minut z każdej strony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
225
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.