Grillowany stek z tuńczyka

kontakt_1
Grillowany stek z tuńczyka

0

4 / 1

Tuńczyk to niskokaloryczna ryba, która jest bogatym źródłem białka oraz wartości odżywczych. Nadaje się również jako smaczny dodatek do grilla. Nasza propozycja to grillowany stek z tuńczyka. Smacznego!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. polędwica z tuńczyka

2 szt. cytryna

1 pęcz. tymianek

1 łyżka oliwa z orzechów ziemnych

2 opak. tymbark jabłko arbuz

Przygotowanie


1

Tuńczyka dokładnie myjemy i dzielimy na grube plastry.

2

Polewamy sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Solimy i pieprzymy do smaku.

3

Grillujemy na folii aluminiowej lub papierze do pieczenia z odrobiną świeżego tymianku. Pieczemy około 10 minut z każdej strony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

225

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły