Grillowany stek z tuńczyka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Grillowany stek z tuńczyka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973958358.jpeg&w=3840&q=75)
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba, która jest bogatym źródłem białka oraz wartości odżywczych. Nadaje się również jako smaczny dodatek do grilla. Nasza propozycja to grillowany stek z tuńczyka. Smacznego!
0
4 / 1
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba, która jest bogatym źródłem białka oraz wartości odżywczych. Nadaje się również jako smaczny dodatek do grilla. Nasza propozycja to grillowany stek z tuńczyka. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. polędwica z tuńczyka
2 szt. cytryna
1 pęcz. tymianek
1 łyżka oliwa z orzechów ziemnych
2 opak. tymbark jabłko arbuz
Przygotowanie
Tuńczyka dokładnie myjemy i dzielimy na grube plastry.
Polewamy sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Grillujemy na folii aluminiowej lub papierze do pieczenia z odrobiną świeżego tymianku. Pieczemy około 10 minut z każdej strony.