1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
0.5 Łyżeczki
cynamon
0.25 Łyżeczki
imbir
300 Gramów
powidła śliwkowe
2 Sztuki
cebula dymka
1 Łyżka
sos sojowy
1 Łyżka
Ocet jabłkowy
1 Łyżka
olej
70 Dekagramów
schab bez kości
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni podsmażamy na łyżce oleju pokrojoną cebulkę, czosnek, imbir ok 5 minut. Dodajmy powidła, sos sojowy, doprawiamy solą, pieprzem. Na koniec wlewamy ocet i gotujemy ok 5 minut. Schabowy dzielimy na steki , rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy sosem śliwkowym, odkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie grillujemy mięso, na talerzu podajemy z lekko polanym sosem śliwkowym. Smacznego!!!!

Opis

Sos świetnie pasuje do marynowania mięsa, zamiast schabu może być karczek, steki wołowe..... polecam :)

Podobne przepisy

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Łatwy Do 1 godz
Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Roladki z serem i papryka

Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Marynowane roladki schabowe z fetą

Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!