Grillowany pstrąg z ziołami

kontakt_2
Grillowany pstrąg z ziołami

0

0 / 0

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. pstrąg tęczowy świeży

1 pęcz. koperek

1 pęcz. natka pietruszki

1 szt. cytryna

100 g masło

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ryby myjemy, oczyszczamy i układamy na folii aluminiowej.

2

Do środka pstrąga wkładamy 25 g masła, 2 gałązki koperku oraz 1 plasterek cytryny. Posypujemy rybę w środku solą i pieprzem.

3

Zawijamy folię szczelnie i układamy na grillu. Grillujemy ok 15-20 minut.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły