Grillowany pstrąg z ziołami
kontakt_2
Wartości odżywcze na porcję
Energia
955
kcal
Białka
81
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. pstrąg tęczowy świeży
1 pęcz. koperek
1 pęcz. natka pietruszki
1 szt. cytryna
100 g masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ryby myjemy, oczyszczamy i układamy na folii aluminiowej.
Do środka pstrąga wkładamy 25 g masła, 2 gałązki koperku oraz 1 plasterek cytryny. Posypujemy rybę w środku solą i pieprzem.
Zawijamy folię szczelnie i układamy na grillu. Grillujemy ok 15-20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
955
kcal
Białka
81
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza