Grillowany pstrąg z ziołami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Grillowany pstrąg z ziołami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1850-1702057603483.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. pstrąg tęczowy świeży
1 pęcz. koperek
1 pęcz. natka pietruszki
1 szt. cytryna
100 g masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Ryby myjemy, oczyszczamy i układamy na folii aluminiowej.
2
Do środka pstrąga wkładamy 25 g masła, 2 gałązki koperku oraz 1 plasterek cytryny. Posypujemy rybę w środku solą i pieprzem.
3
Zawijamy folię szczelnie i układamy na grillu. Grillujemy ok 15-20 minut.
Kategorie
Alergeny
Laktoza