Grillowany pstrąg z koperkiem i masłem

kontakt_1

Grillowany pstrąg z koperkiem i masłem to klasyka obiadów pod chmurką. Przygotowanie tej ryby jest bułką z masłem - wystarczy podstawowa znajomość obsługi grilla i 40 minut. Potem możemy w pełni delektować się tym pysznym daniem!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
722
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
5 / 1
Grillowany pstrąg z koperkiem i masłem to klasyka obiadów pod chmurką. Przygotowanie tej ryby jest bułką z masłem - wystarczy podstawowa znajomość obsługi grilla i 40 minut. Potem możemy w pełni delektować się tym pysznym daniem!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. pstrag
1 opak. tymbark jabłko mięta
1 łyżka masło
1 szt. cytryna
1 pęcz. koperek
Przygotowanie
Dokładnie umytą rybę nacieramy solą morską i masłem, okładamy koperkiem i plastrami cytryny. Grillujemy około 20 minut z każdej strony, przekręcając co jakiś czas na ruszcie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
722
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.