Grillowany kotlet do hamburgera z dodatkami

MonikaSotnik
Grillowany kotlet do hamburgera z dodatkami

0

0 / 0

Hamburger z grilla to danie, które ucieszy wszystkich, szczególnie dzieci i młodzież. Szybkie danie, które możemy podać z dodatkami, jakie chcemy i jakie lubimy. Wystarczy tylko ulubiona bułka i prosty w wykonaniu kotlet z grilla. Ketchup Kotlin jest do tego dania pysznym dopełnieniem.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 g mięso mielone wołowo-wieprzowe

1 szt. cebula czerwona

1 szt. jajko kurze całe

0.50 szt. papryka czerwona

3 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%

0.50 łyżecz. sól, pieprz

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Do mięsa mielonego dodać: jajko, sól, pieprz, posiekany czosnek, posiekaną w kostkę cebulę, paprykę i ogórek konserwowy, bułkę tartą oraz koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać.

2

Formować z mięsa okrągłe i płaskie kotlety. Smażyć na grillu po około 10 minut z obu stron (na małym ogniu i niewysokiej temperaturze).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

292

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły