Grillowany kotlet do hamburgera z dodatkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MonikaSotnik
![Grillowany kotlet do hamburgera z dodatkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974821703.jpeg&w=3840&q=75)
Hamburger z grilla to danie, które ucieszy wszystkich, szczególnie dzieci i młodzież. Szybkie danie, które możemy podać z dodatkami, jakie chcemy i jakie lubimy. Wystarczy tylko ulubiona bułka i prosty w wykonaniu kotlet z grilla. Ketchup Kotlin jest do tego dania pysznym dopełnieniem.
0
0 / 0
Hamburger z grilla to danie, które ucieszy wszystkich, szczególnie dzieci i młodzież. Szybkie danie, które możemy podać z dodatkami, jakie chcemy i jakie lubimy. Wystarczy tylko ulubiona bułka i prosty w wykonaniu kotlet z grilla. Ketchup Kotlin jest do tego dania pysznym dopełnieniem.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
400 g mięso mielone wołowo-wieprzowe
1 szt. cebula czerwona
1 szt. jajko kurze całe
0.50 szt. papryka czerwona
3 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%
0.50 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Do mięsa mielonego dodać: jajko, sól, pieprz, posiekany czosnek, posiekaną w kostkę cebulę, paprykę i ogórek konserwowy, bułkę tartą oraz koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać.
Formować z mięsa okrągłe i płaskie kotlety. Smażyć na grillu po około 10 minut z obu stron (na małym ogniu i niewysokiej temperaturze).