Grillowany camembert w owocowym raju
maspexdigital
0
5 / 2
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. ser camembert
180 g mix sałat
1 szt. pomarańcza
100 g orzeszki ziemne
1 opak. żurawina łowicz
3 łyżecz. oliwa
1 szczyp. zioła włoskie
1 szczyp. pieprz kolorowy
Przygotowanie
1
Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30 minut do lodówki.
2
Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
3
Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat.
4
Następnie ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze. Dodać maliny, żurawinę Łowicz, ułożyć na środku zgrillowany ser i całość posypać uprażonymi na suchej patelni orzeszkami.