Grillowany camembert w owocowym raju
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Grillowany camembert w owocowym raju](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855183.jpeg&w=3840&q=75)
0
5 / 2
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. ser camembert
180 g mix sałat
1 szt. pomarańcza
100 g orzeszki ziemne
1 opak. żurawina łowicz
3 łyżecz. oliwa
1 szczyp. zioła włoskie
1 szczyp. pieprz kolorowy
Przygotowanie
1
Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30 minut do lodówki.
2
Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
3
Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat.
4
Następnie ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze. Dodać maliny, żurawinę Łowicz, ułożyć na środku zgrillowany ser i całość posypać uprażonymi na suchej patelni orzeszkami.