Grillowany camembert w owocowym raju
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1939
kcal
Białka
76
gram
Węglowodany
133
gram
Tłuszcze
122
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 2
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. ser camembert
180 g mix sałat
1 szt. pomarańcza
100 g orzeszki ziemne
1 opak. żurawina łowicz
3 łyżecz. oliwa
1 szczyp. zioła włoskie
1 szczyp. pieprz kolorowy
Przygotowanie
Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat.
Następnie ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze. Dodać maliny, żurawinę Łowicz, ułożyć na środku zgrillowany ser i całość posypać uprażonymi na suchej patelni orzeszkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1939
kcal
Białka
76
gram
Węglowodany
133
gram
Tłuszcze
122
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.