Grillowane wątróbki cielęce

bartek
Grillowane wątróbki cielęce

0

4 / 2

Dietetyczna wątróbka cielęca przygotowana bez tłuszczu, zgodnie z popularną ostatnio dietą proteinową.

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. cebula

30 dek. wątroba cielęca

Przygotowanie


1

Wątróbki cielęcej nie trzeba moczyć w mleku, wystarczy obrać ją z błony i umyć.

2

Wątróbką kroimy w 1 cm plastry, które grillujemy na kontaktgrillu bez tłuszczu.

3

W tym czasie na patelni na wodzie dusimy cebulę pokrojoną w talarki, do cebuli dodajemy zgrillowaną wątróbkę, podlewany wodą i dusimy na małym ogniu około 20 minut.

4

Doprawiamy sola i pieprzem.

5

Podajemy z zielonymi i czerwonymi pomidorami, kiełkami brokułów lub korniszonem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły