Grillowane wątróbki cielęce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Grillowane wątróbki cielęce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976787229.jpeg&w=3840&q=75)
Dietetyczna wątróbka cielęca przygotowana bez tłuszczu, zgodnie z popularną ostatnio dietą proteinową.
0
4 / 2
Dietetyczna wątróbka cielęca przygotowana bez tłuszczu, zgodnie z popularną ostatnio dietą proteinową.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cebula
30 dag. wątroba cielęca
Przygotowanie
1
Wątróbki cielęcej nie trzeba moczyć w mleku, wystarczy obrać ją z błony i umyć.
2
Wątróbką kroimy w 1 cm plastry, które grillujemy na kontaktgrillu bez tłuszczu.
3
W tym czasie na patelni na wodzie dusimy cebulę pokrojoną w talarki, do cebuli dodajemy zgrillowaną wątróbkę, podlewany wodą i dusimy na małym ogniu około 20 minut.
4
Doprawiamy sola i pieprzem.
5
Podajemy z zielonymi i czerwonymi pomidorami, kiełkami brokułów lub korniszonem.