Grillowane wątróbki cielęce
bartek
Dietetyczna wątróbka cielęca przygotowana bez tłuszczu, zgodnie z popularną ostatnio dietą proteinową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
206
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 2
Dietetyczna wątróbka cielęca przygotowana bez tłuszczu, zgodnie z popularną ostatnio dietą proteinową.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cebula
30 dag. wątroba cielęca
Przygotowanie
Wątróbki cielęcej nie trzeba moczyć w mleku, wystarczy obrać ją z błony i umyć.
Wątróbką kroimy w 1 cm plastry, które grillujemy na kontaktgrillu bez tłuszczu.
W tym czasie na patelni na wodzie dusimy cebulę pokrojoną w talarki, do cebuli dodajemy zgrillowaną wątróbkę, podlewany wodą i dusimy na małym ogniu około 20 minut.
Doprawiamy sola i pieprzem.
Podajemy z zielonymi i czerwonymi pomidorami, kiełkami brokułów lub korniszonem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
206
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.