Grillowane wątróbki cielęce

bartek
Grillowane wątróbki cielęce

0

4 / 2

Dietetyczna wątróbka cielęca przygotowana bez tłuszczu, zgodnie z popularną ostatnio dietą proteinową.

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. cebula

30 dag. wątroba cielęca

Przygotowanie


1

Wątróbki cielęcej nie trzeba moczyć w mleku, wystarczy obrać ją z błony i umyć.

2

Wątróbką kroimy w 1 cm plastry, które grillujemy na kontaktgrillu bez tłuszczu.

3

W tym czasie na patelni na wodzie dusimy cebulę pokrojoną w talarki, do cebuli dodajemy zgrillowaną wątróbkę, podlewany wodą i dusimy na małym ogniu około 20 minut.

4

Doprawiamy sola i pieprzem.

5

Podajemy z zielonymi i czerwonymi pomidorami, kiełkami brokułów lub korniszonem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

206

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły