Grillowane wątróbki cielęce
bartek
Dietetyczna wątróbka cielęca przygotowana bez tłuszczu, zgodnie z popularną ostatnio dietą proteinową.
0
4 / 2
Dietetyczna wątróbka cielęca przygotowana bez tłuszczu, zgodnie z popularną ostatnio dietą proteinową.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szt. cebula
30 dek. wątroba cielęca
Przygotowanie
1
Wątróbki cielęcej nie trzeba moczyć w mleku, wystarczy obrać ją z błony i umyć.
2
Wątróbką kroimy w 1 cm plastry, które grillujemy na kontaktgrillu bez tłuszczu.
3
W tym czasie na patelni na wodzie dusimy cebulę pokrojoną w talarki, do cebuli dodajemy zgrillowaną wątróbkę, podlewany wodą i dusimy na małym ogniu około 20 minut.
4
Doprawiamy sola i pieprzem.
5
Podajemy z zielonymi i czerwonymi pomidorami, kiełkami brokułów lub korniszonem.