0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Łyżeczka
2 Sztuki
cukinia
20 Dekagramów
pieczarki
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Kostka
ser feta
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
oregano
300 Gramów
Papier ryżowy
2 Szklanki
bulion drobiowy
3 Łyżeczki
Papryczka chili
3 Łyżki
oliwa z oliwek
6 Sztuk
sezamki
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
Anyż
1 Szczypta
cynamon
4 Sztuki
goździki
0.25 Szklanki
płatki migdałowe
0.25 Szklanki
Orzeszki ziemne
1 Łyżeczka
kolendra
0.25 Szklanki
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sos przygotowujemy wcześniej. Cebule pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek, anyż, cynamon, goździki, migdały oraz orzeszki smażmy przez 10 minut na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy kolendrę i żurawinę. Wyjmujemy anyż i goździki. Dolewamy bulion i gotujemy 5 minut. Blendujemy sos na gładką masę. Dodajemy kakao oraz pokruszone sezamki i gotujemy sos 5 minut. Jeżeli sos jest zbyt rzadki dodajemy mąkę i chwilę gotujemy.
  2. Cukinię, pieczarki, kurczaka kroimy w cienkie słupki. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dusimy w wodzie około 10 minut. Papier ryżowy namaczamy w wodzie. Na namoczony papier ryżowy dodajemy farsz warzywno - mięsny. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę fetę. Każdą sajgonkę zwijamy tak, jak zwijamy krokieta. Grillujemy pod zamkniętym grillem, aż sajgonki nabiorą złocistego koloru.

Opis

Sajgonki prosto z Japonii podane z grecką fetą i na końcu ugrillowane. Sajgonki podane są z sosem kakaowo-sezamowym.

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Pikantne krążki ziemniaczane

Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Karkówka do chleba

Średni Ponad 3 godz
Karkówka do chleba

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!