Grillowane pszenne placki z pastą serowo-warzywną o nucie miętowej

mlemmlem
Grillowane pszenne placki z pastą serowo-warzywną o nucie miętowej

0

0 / 0

Placki pszenne na grillu przygotowane. Do nich pasta z mozzarelli, ogórków kiszonych, awokado i mięty dodane. Dodatkowo świeży szpinak dołożony, to posiłek z pewnością zdrowy!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 g mąka lubella puszysta tortowa

150 gorąca woda

1 łyżecz. sól

3 łyżka olej rzepakowy

1 szt. awokado

5 szt. ogórki konserwowe krakus

125 g kulka mozarelli

1 pęcz. liście mięty

1 łyżecz. pieprz kolorowy mielony

2 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na ok. 15 minut. Następnie jeszcze raz zagniatamy, robimy wałek i dzielimy na ok. 10 porcji. Każdą część cienko rozwałkowujemy (ok. 4 mm) może być kształt owalny lub okrągły. Placki pieczemy na rozgrzanym grillu (temp. ok. 210°C) i pieczemy z dwóch stron. Pilnujemy żeby się nie spiekły, ponieważ mała chwila nieuwagi, a ciasto się spali.

2

Pasta: Awokado (bez skórki i pestki) miksujemy razem z mozzarellą. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, garść posiekanej drobno mięty. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Mieszamy. Grillowane placki podajemy na ciepło z pastą, liśćmi szpinaku i miętą.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły