Grillowane pszenne placki z pastą serowo-warzywną o nucie miętowej
mlemmlem
Placki pszenne na grillu przygotowane. Do nich pasta z mozzarelli, ogórków kiszonych, awokado i mięty dodane. Dodatkowo świeży szpinak dołożony, to posiłek z pewnością zdrowy!
0
0 / 0
Placki pszenne na grillu przygotowane. Do nich pasta z mozzarelli, ogórków kiszonych, awokado i mięty dodane. Dodatkowo świeży szpinak dołożony, to posiłek z pewnością zdrowy!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
300 g mąka lubella puszysta tortowa
150 gorąca woda
1 łyżecz. sól
3 łyżka olej rzepakowy
1 szt. awokado
5 szt. ogórki konserwowe krakus
125 g kulka mozarelli
1 pęcz. liście mięty
1 łyżecz. pieprz kolorowy mielony
2 szczyp. sól
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na ok. 15 minut. Następnie jeszcze raz zagniatamy, robimy wałek i dzielimy na ok. 10 porcji. Każdą część cienko rozwałkowujemy (ok. 4 mm) może być kształt owalny lub okrągły. Placki pieczemy na rozgrzanym grillu (temp. ok. 210°C) i pieczemy z dwóch stron. Pilnujemy żeby się nie spiekły, ponieważ mała chwila nieuwagi, a ciasto się spali.
Pasta: Awokado (bez skórki i pestki) miksujemy razem z mozzarellą. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, garść posiekanej drobno mięty. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Mieszamy. Grillowane placki podajemy na ciepło z pastą, liśćmi szpinaku i miętą.
Kategorie
Alergeny
Gluten