0

Składniki

Ciasto:

300 Gramów
150 Mililitrów
Gorąca woda
1 Łyżeczka
sól
3 Łyżki
Olej rzepakowy

Pasta:

1 Sztuka
Awokado
5 Sztuk
ingridient
ogórki konserwowe krakus
125 Gramów
Kulka mozarelli
1 Pęczek
Liście mięty
2 Garść
Świeży szpinak
1 Łyżeczka
Pieprz kolorowy mielony
2 Szczypty
sól
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na ok. 15 minut. Następnie jeszcze raz zagniatamy, robimy wałek i dzielimy na ok. 10 porcji. Każdą część cienko rozwałkowujemy (ok. 4 mm) może być kształt owalny lub okrągły. Placki pieczemy na rozgrzanym grillu (temp. ok. 210°C) i pieczemy z dwóch stron. Pilnujemy żeby się nie spiekły, ponieważ mała chwila nieuwagi, a ciasto się spali.
  2. Pasta: Awokado (bez skórki i pestki) miksujemy razem z mozzarellą. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, garść posiekanej drobno mięty. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Mieszamy. Grillowane placki podajemy na ciepło z pastą, liśćmi szpinaku i miętą.

Opis

Placki pszenne na grillu przygotowane. Do nich pasta z mozzarelli, ogórków kiszonych, awokado i mięty dodane. Dodatkowo świeży szpinak dołożony, to posiłek z pewnością zdrowy!

Podobne przepisy

Dip barbecue na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Średni Do 15 min
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Sos śmietanowo chrzanowy

Łatwy Do 15 min
Sos śmietanowo chrzanowy

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!