Grillowane niektarynki z lodami

decomorreno
Grillowane niektarynki z lodami

0

5 / 2

Nektarynkę wrzuć na ruszt! Dorzuć czekoladową kruszonkę i gałkę lodów! Co z tego wyniknie? Coś absolutnie fenomenalnego! Zaskocz swoich bliskich podczas weekendowego grilla tym wyjątkowym deserem ;)

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 g masło

25 g kakao decomorreno

45 g mąka lubella puszysta tortowa

20 g migdały

65 g cukier

1 szcz. sól

6 szt. nektarynka

2 łyżka masło roztopione

1 l lody waniliowe

Przygotowanie


1

Migdały posiekaj drobno i wymieszaj z kakao DecoMorreno, mąką i cukrem. Dodaj pokrojone masło i zagnieć kruszonkę, rozcierając ją w palcach.

2

Przesyp kruszonkę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez około 5-6 minut w 180 C. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Gdy wystygnie pokrusz na mniejsze kawałki.

3

Nektarynki (możesz użyć także brzoskwiń) umyj i pokrój na połówki, wyjmując pestki. Posmaruj rozpuszczonym masłem i grilluj, aż staną się miększe i lekko przypieczone. Przed podaniem dodaj lody i posyp obficie czekoladową kruszonką. Możesz również udekorować całość miętą. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły