Grillowane niektarynki z lodami
decomorreno
Nektarynkę wrzuć na ruszt! Dorzuć czekoladową kruszonkę i gałkę lodów! Co z tego wyniknie? Coś absolutnie fenomenalnego! Zaskocz swoich bliskich podczas weekendowego grilla tym wyjątkowym deserem ;)
0
5 / 2
Nektarynkę wrzuć na ruszt! Dorzuć czekoladową kruszonkę i gałkę lodów! Co z tego wyniknie? Coś absolutnie fenomenalnego! Zaskocz swoich bliskich podczas weekendowego grilla tym wyjątkowym deserem ;)
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
50 g masło
25 g kakao decomorreno
45 g mąka lubella puszysta tortowa
20 g migdały
65 g cukier
1 szcz. sól
6 szt. nektarynka
2 łyżka masło roztopione
1 l lody waniliowe
Przygotowanie
Migdały posiekaj drobno i wymieszaj z kakao DecoMorreno, mąką i cukrem. Dodaj pokrojone masło i zagnieć kruszonkę, rozcierając ją w palcach.
Przesyp kruszonkę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez około 5-6 minut w 180 C. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Gdy wystygnie pokrusz na mniejsze kawałki.
Nektarynki (możesz użyć także brzoskwiń) umyj i pokrój na połówki, wyjmując pestki. Posmaruj rozpuszczonym masłem i grilluj, aż staną się miększe i lekko przypieczone. Przed podaniem dodaj lody i posyp obficie czekoladową kruszonką. Możesz również udekorować całość miętą. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten