Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Chaczapuri to gruzińskie placki na bazie mąki, mleka i wody z farszem. U nas grillowana wersja placków z farszem serowym i dodatkiem kaszanki.
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
2 | Łyżeczki |
Drożdże suszone
|
|
200 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
100 | Mililitrów |
ciepła woda
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Łyżka |
oliwa z oliwek
|
|
1 | Łyżka |
oregano
|
|
2 | Sztuki |
Kaszanka
|
|
250 | Gramów |
|
|
1 | Sztuka |
mozarella
|
|
1 | Pęczek |
świeża bazylia
|
|
200 | Mililitrów |
Sos tatarski
|
|
200 | Gramów | ||
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
5 | Łyżek |
szczypiorek
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |