GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ
maspexdigital
0
0 / 0
Grillować można nie tylko mięso ale i… gruszki! Grillowane gruszki nabierają głębokiego, fantastycznego aromatu. Podane z konfiturą i orzechami tworzą znakomite połączenie smaków.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
4 łyżeczka konfitura łowicz z owoców leśnych
3 szt. gruszka
40 g orzechy pecan
1 łyżeczka miód
1 łyżeczka cynamon
Przygotowanie
1
Gruszki kroimy na połówki. Pozbawiamy je gniazd nasiennych.
2
Przekładamy je na rozgrzanego grilla lub patelnię grillową. Podpiekamy je do momentu aż będą pięknie zarumienione.
3
Orzechy drobno kruszmy. Podprażamy je na suchej patelni przez 3 minuty.
4
Gotowe gruszki podajemy z konfiturą z owocami leśnymi, miodem, cynamonem oraz pokruszonymi, podprażonymi orzechami.