GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ

maspexdigital
GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ

0

0 / 0

Grillować można nie tylko mięso ale i… gruszki!  Grillowane gruszki nabierają głębokiego, fantastycznego aromatu. Podane z konfiturą i orzechami tworzą znakomite połączenie smaków.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 łyżeczka konfitura łowicz z owoców leśnych

3 szt. gruszka

40 g orzechy pecan

1 łyżeczka miód

1 łyżeczka cynamon

Przygotowanie


1

Gruszki kroimy na połówki. Pozbawiamy je gniazd nasiennych.

2

Przekładamy je na rozgrzanego grilla lub patelnię grillową. Podpiekamy je do momentu aż będą pięknie zarumienione.

3

Orzechy drobno kruszmy. Podprażamy je na suchej patelni przez 3 minuty.

4

Gotowe gruszki podajemy z konfiturą z owocami leśnymi, miodem, cynamonem oraz pokruszonymi, podprażonymi orzechami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły