GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ

maspexdigital
GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ

0

0 / 0

Grillować można nie tylko mięso ale i… gruszki!  Grillowane gruszki nabierają głębokiego, fantastycznego aromatu. Podane z konfiturą i orzechami tworzą znakomite połączenie smaków.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 łyżecz. konfitura łowicz z owoców leśnych

3 szt. gruszka

40 g orzechy pecan

1 łyżecz. miód

1 łyżecz. cynamon

Przygotowanie


1

Gruszki kroimy na połówki. Pozbawiamy je gniazd nasiennych.

2

Przekładamy je na rozgrzanego grilla lub patelnię grillową. Podpiekamy je do momentu aż będą pięknie zarumienione.

3

Orzechy drobno kruszmy. Podprażamy je na suchej patelni przez 3 minuty.

4

Gotowe gruszki podajemy z konfiturą z owocami leśnymi, miodem, cynamonem oraz pokruszonymi, podprażonymi orzechami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

328

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły