GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ

maspexdigital
GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ

Średnia 0 / 0

Oceń!

Grillować można nie tylko mięso ale i… gruszki!  Grillowane gruszki nabierają głębokiego, fantastycznego aromatu. Podane z konfiturą i orzechami tworzą znakomite połączenie smaków.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 łyżecz. konfitura łowicz z owoców leśnych

3 szt. gruszka

40 g orzechy pecan

1 łyżecz. miód

1 łyżecz. cynamon

Przygotowanie


Gruszki kroimy na połówki. Pozbawiamy je gniazd nasiennych.

Przekładamy je na rozgrzanego grilla lub patelnię grillową. Podpiekamy je do momentu aż będą pięknie zarumienione.

Orzechy drobno kruszmy. Podprażamy je na suchej patelni przez 3 minuty.

Gotowe gruszki podajemy z konfiturą z owocami leśnymi, miodem, cynamonem oraz pokruszonymi, podprażonymi orzechami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

328

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły