GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![GRILLOWANE GRUSZKI Z KONFITURĄ](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974821622.jpeg&w=3840&q=75)
Grillować można nie tylko mięso ale i… gruszki! Grillowane gruszki nabierają głębokiego, fantastycznego aromatu. Podane z konfiturą i orzechami tworzą znakomite połączenie smaków.
0
0 / 0
Grillować można nie tylko mięso ale i… gruszki! Grillowane gruszki nabierają głębokiego, fantastycznego aromatu. Podane z konfiturą i orzechami tworzą znakomite połączenie smaków.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 łyżecz. konfitura łowicz z owoców leśnych
3 szt. gruszka
40 g orzechy pecan
1 łyżecz. miód
1 łyżecz. cynamon
Przygotowanie
Gruszki kroimy na połówki. Pozbawiamy je gniazd nasiennych.
Przekładamy je na rozgrzanego grilla lub patelnię grillową. Podpiekamy je do momentu aż będą pięknie zarumienione.
Orzechy drobno kruszmy. Podprażamy je na suchej patelni przez 3 minuty.
Gotowe gruszki podajemy z konfiturą z owocami leśnymi, miodem, cynamonem oraz pokruszonymi, podprażonymi orzechami.