Grillowane bataty z rukolą

kontakt_2
Grillowane bataty z rukolą

0

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. batat

0.50 łyżecz. chili

1 łyżecz. sól

0.25 łyżecz. pieprz

4 łyżka oliwa z oliwek

0.50 łyżecz. tymianek

Przygotowanie


1

Bataty obieramy i kroimy w plasterki grubości ok 3 mm. Następnie posypujemy je solą, pieprzem, chilli, tymiankiem i skrapiamy oliwą.

2

Bataty grillujemy na małym ogniu aż zmiękną i się zrumienią.

3

Rukolę myjemy, skrapiamy oliwą z oliwek i układamy na niej ugrillowane bataty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

287

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły