Grillowane bataty z rukolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Grillowane bataty z rukolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973270797.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. batat
0.50 łyżecz. chili
1 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz
4 łyżka oliwa z oliwek
0.50 łyżecz. tymianek
Przygotowanie
1
Bataty obieramy i kroimy w plasterki grubości ok 3 mm. Następnie posypujemy je solą, pieprzem, chilli, tymiankiem i skrapiamy oliwą.
2
Bataty grillujemy na małym ogniu aż zmiękną i się zrumienią.
3
Rukolę myjemy, skrapiamy oliwą z oliwek i układamy na niej ugrillowane bataty.