Grillowane bataty z rukolą
kontakt_2
Wartości odżywcze na porcję
Energia
287
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. batat
0.50 łyżecz. chili
1 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz
4 łyżka oliwa z oliwek
0.50 łyżecz. tymianek
Przygotowanie
Bataty obieramy i kroimy w plasterki grubości ok 3 mm. Następnie posypujemy je solą, pieprzem, chilli, tymiankiem i skrapiamy oliwą.
Bataty grillujemy na małym ogniu aż zmiękną i się zrumienią.
Rukolę myjemy, skrapiamy oliwą z oliwek i układamy na niej ugrillowane bataty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
287
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.