Example thumb
0

Składniki

2 Kilogramy
szynka
3 Szczypty
papryka ostra
1 Łyżeczka
sól
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
sos sojowy
3 Łyżki
ocet balsamiczny
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć i pokroić w plastry, cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę, dodać pozostałe przyprawy i wymieszać, odstawić na 20 minut.
  2. Piekarnik nastawić na funkcję grilla, mięso ułożyć na kratce podstawiając blachę na ściekający tłuszcz.
  3. Kratkę z mięsem ustawić na 4 poziomie od dołu i grillować po 7-8 minut z każdej strony.
  4. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką lub z pieczywem.

Opis

szynka grillowana w piekarniku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!