0

Składniki

2 Kilogramy
szynka
3 Szczypty
papryka ostra
1 Łyżeczka
sól
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
sos sojowy
3 Łyżki
ocet balsamiczny
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć i pokroić w plastry, cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę, dodać pozostałe przyprawy i wymieszać, odstawić na 20 minut.
  2. Piekarnik nastawić na funkcję grilla, mięso ułożyć na kratce podstawiając blachę na ściekający tłuszcz.
  3. Kratkę z mięsem ustawić na 4 poziomie od dołu i grillować po 7-8 minut z każdej strony.
  4. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką lub z pieczywem.

Opis

szynka grillowana w piekarniku

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!