Grillowana szynka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Grillowana szynka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975739238.jpeg&w=3840&q=75)
szynka grillowana w piekarniku
0
0 / 0
szynka grillowana w piekarniku
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg szynka
3 szczyp. papryka ostra
1 łyżecz. sól
3 szt. czosnek
1 szt. cebula
3 łyżka sos sojowy
3 łyżka ocet balsamiczny
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
1
Mięso umyć i pokroić w plastry, cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę, dodać pozostałe przyprawy i wymieszać, odstawić na 20 minut.
2
Piekarnik nastawić na funkcję grilla, mięso ułożyć na kratce podstawiając blachę na ściekający tłuszcz.
3
Kratkę z mięsem ustawić na 4 poziomie od dołu i grillować po 7-8 minut z każdej strony.
4
Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką lub z pieczywem.