Grillowana pierś z kurczaka z tymiankiem i cytryną

kontakt_1
Grillowana pierś z kurczaka z tymiankiem i cytryną

0

4.3 / 4

Wiosna za oknem? No to czas na grilla! A jeśli mówimy o grillu, to mamy na myśli przepyszne przekąski! Skorzystaj z jednego z naszych przepisów. Przedstawiamy pomysł na grillowaną pierś z kurczaka z tymiankiem i cytryną.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. pierś z kurczaka

1 pęcz. tymianek

1 szt. cytryna

1 łyżka oliwa z oliwek

2 szt. tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon i nacieramy oliwą z oliwek z pieprzem i solą.

2

Okładamy gałązkami tymianku i plastrami cytryny. Kropimy jeszcze kilkoma kroplami cytryny.

3

Pieczemy na grillu około 25 minut przewracając od czasu do czasu aż skórka stanie się chrupiąca.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

537

kcal

Białka

67

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły