Grillowana makrela z owocami morza z chilli
m7
Świeża makrelka z grilla to jest to:) można podawać na ostro, słodko, jak się chce, do tego krewetki i kalmary mmmmmm palce lizć...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
832
kcal
Białka
100
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świeża makrelka z grilla to jest to:) można podawać na ostro, słodko, jak się chce, do tego krewetki i kalmary mmmmmm palce lizć...
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg krewetki
1 szczyp. chili
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier brązowy
4 szt. makrela świeża
2 szt. kalmary
1 szt. czosnek
1 szt. sos sojowy
1 szt. sos chili
2 łyżka oliwa z oliwek
30 dag. warzywa wedle uznania
Przygotowanie
Makrele nacinamy, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy chilli, wcieramy czosnek, następnie zalewamy sosem sojowym i sosem chilli, 1 łyżeczką cukru do samku, dodajemy oliwy z oliwek, odstawiamy na 1 godz. do lodówki. Krewetki w całości solimy, kalmary kroimy w grube krążki, dodajemy starty czosnek, sos sojowy i chilli, warzywa kroimy do dekoracji.
Grillujemy rybę i krewetki aż się zarumienią na złoto-brązowo, posypujemy świeżym koperkiem i dekorujemy warzywami.
Życzę samcznego!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
832
kcal
Białka
100
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.