Grillowana makrela z owocami morza z chilli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Grillowana makrela z owocami morza z chilli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973027273.jpeg&w=3840&q=75)
Świeża makrelka z grilla to jest to:) można podawać na ostro, słodko, jak się chce, do tego krewetki i kalmary mmmmmm palce lizć...
0
0 / 0
Świeża makrelka z grilla to jest to:) można podawać na ostro, słodko, jak się chce, do tego krewetki i kalmary mmmmmm palce lizć...
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg krewetki
1 szczyp. chili
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier brązowy
4 szt. makrela świeża
2 szt. kalmary
1 szt. czosnek
1 szt. sos sojowy
1 szt. sos chili
2 łyżka oliwa z oliwek
30 dag. warzywa wedle uznania
Przygotowanie
Makrele nacinamy, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy chilli, wcieramy czosnek, następnie zalewamy sosem sojowym i sosem chilli, 1 łyżeczką cukru do samku, dodajemy oliwy z oliwek, odstawiamy na 1 godz. do lodówki. Krewetki w całości solimy, kalmary kroimy w grube krążki, dodajemy starty czosnek, sos sojowy i chilli, warzywa kroimy do dekoracji.
Grillujemy rybę i krewetki aż się zarumienią na złoto-brązowo, posypujemy świeżym koperkiem i dekorujemy warzywami.
Życzę samcznego!!!