Grillowana makrela z owocami morza z chilli

m7
Grillowana makrela z owocami morza z chilli

0

0 / 0

Świeża makrelka z grilla to jest to:) można podawać na ostro, słodko, jak się chce, do tego krewetki i kalmary mmmmmm palce lizć...

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg krewetki

1 szczyp. chili

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cukier brązowy

4 szt. makrela świeża

2 szt. kalmary

1 szt. czosnek

1 szt. sos sojowy

1 szt. sos chili

2 łyżka oliwa z oliwek

30 dag. warzywa wedle uznania

Przygotowanie


1

Makrele nacinamy, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy chilli, wcieramy czosnek, następnie zalewamy sosem sojowym i sosem chilli, 1 łyżeczką cukru do samku, dodajemy oliwy z oliwek, odstawiamy na 1 godz. do lodówki. Krewetki w całości solimy, kalmary kroimy w grube krążki, dodajemy starty czosnek, sos sojowy i chilli, warzywa kroimy do dekoracji.

2

Grillujemy rybę i krewetki aż się zarumienią na złoto-brązowo, posypujemy świeżym koperkiem i dekorujemy warzywami.

3

Życzę samcznego!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

832

kcal

Białka

100

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły