Grillowana karkówka

ka_paulina
Grillowana karkówka

0

0 / 0

Pyszna grillowana karkówka, która idealnie sprawdzi się podczas imprezy w ogrodzie!

12

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg karczek

1 szt. papryka zielona

2 łyżka przecier pomidorowy łowicz

0.50 szkl. oliwa z oliwek

1 szt. cebula

3 szczyp. sól, pieprz

4 szt. liść laurowy

4 szt. ząbek czosnku

3 szczyp. majeranek

2 łyżecz. musztarda

2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

2 szczyp. przyprawa do grilla

Przygotowanie


1

Aby przygotować idealną karkówkę rozpocznij jej przygotowywanie dzień wcześniej. Najpierw z wyczuciem rozbij cienkie plastry mięsa. Następnie drobniutko posiekaj cebulę oraz czosnek i przeciśnij przez praskę.

2

Składniki potrzebne nam do marynaty: oliwę, czosnek, cebulę, sól, pieprz, liście laurowe, majeranek i przyprawę do grilla wymieszaj. Dodaj do nich musztardę, przecier pomidorowy oraz ketchup i ponownie zamieszaj.

3

Następnie włóż mięso do marynaty i zostaw w lodówce na minimum dobę. Kiedy mięso jest już zamarynowane ułóż je na aluminiowej tacce i połóż na rozgrzanym grillu i piecz po kilka minut z każdej strony razem z pokrojoną w paski zieloną papryką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

992

kcal

Białka

59

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

79

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły