Grillowana karkówka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ka_paulina
![Grillowana karkówka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972979791.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna grillowana karkówka, która idealnie sprawdzi się podczas imprezy w ogrodzie!
0
0 / 0
Pyszna grillowana karkówka, która idealnie sprawdzi się podczas imprezy w ogrodzie!
12
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg karczek
1 szt. papryka zielona
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
0.50 szkl. oliwa z oliwek
1 szt. cebula
3 szczyp. sól, pieprz
4 szt. liść laurowy
4 szt. ząbek czosnku
3 szczyp. majeranek
2 łyżecz. musztarda
2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
2 szczyp. przyprawa do grilla
Przygotowanie
Aby przygotować idealną karkówkę rozpocznij jej przygotowywanie dzień wcześniej. Najpierw z wyczuciem rozbij cienkie plastry mięsa. Następnie drobniutko posiekaj cebulę oraz czosnek i przeciśnij przez praskę.
Składniki potrzebne nam do marynaty: oliwę, czosnek, cebulę, sól, pieprz, liście laurowe, majeranek i przyprawę do grilla wymieszaj. Dodaj do nich musztardę, przecier pomidorowy oraz ketchup i ponownie zamieszaj.
Następnie włóż mięso do marynaty i zostaw w lodówce na minimum dobę. Kiedy mięso jest już zamarynowane ułóż je na aluminiowej tacce i połóż na rozgrzanym grillu i piecz po kilka minut z każdej strony razem z pokrojoną w paski zieloną papryką.