Grillowana kanapka z owocami leśnymi i kremowym serkiem
kontakt_1
Chcesz przygotować dla siebie i bliskich coś wyjątkowego do lunchboxa? Masz dość zwykłych kromek chleba z serem i szynką, które zabieracie z rodziną na wycieczki? Ten przepis na grillowaną kanapkę z owocami leśnymi i kremowym serkiem jest banalnie prosty i szybki w realizacji. Zestaw tę przekąskę z musem Tymbark i ciesz się podczas wyjścia z domu oryginalnym połączeniem smaków!
0
4 / 1
Chcesz przygotować dla siebie i bliskich coś wyjątkowego do lunchboxa? Masz dość zwykłych kromek chleba z serem i szynką, które zabieracie z rodziną na wycieczki? Ten przepis na grillowaną kanapkę z owocami leśnymi i kremowym serkiem jest banalnie prosty i szybki w realizacji. Zestaw tę przekąskę z musem Tymbark i ciesz się podczas wyjścia z domu oryginalnym połączeniem smaków!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 łyżka masło
2 szt. chleb tostowy
2 łyżka serek śmietankowy
0.50 szt. skórka z cytryny
1 szczyp. cynamon
1 łyżecz. miód
8 szt. jeżyny
0.50 łyżka orzechy laskowe
0.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy
Dodatkowo
1 szt. mus tymbark 100% owoców mango
Przygotowanie
Posmaruj masłem obie kromki chleba. W misce wymieszaj ser śmietankowy, skórkę z cytryny, wanilię, cynamon i miód, a następnie rozprowadź mieszaninę na jednej kromce.
Dodaj jeżyny oraz orzechy laskowe i ułóż na wierzchu drugi kawałek chleba tostowego. Wierzch kromki posmaruj masłem.
Rozgrzej patelnię. Na małym ogniu ułóż kanapkę i smaż przez 3–4 minuty z każdej strony na złoty i chrupiący kolor.