Grillowana kanapka z owocami leśnymi i kremowym serkiem

kontakt_1
Grillowana kanapka z owocami leśnymi i kremowym serkiem

0

4 / 1

Chcesz przygotować dla siebie i bliskich coś wyjątkowego do lunchboxa? Masz dość zwykłych kromek chleba z serem i szynką, które zabieracie z rodziną na wycieczki? Ten przepis na grillowaną kanapkę z owocami leśnymi i kremowym serkiem jest banalnie prosty i szybki w realizacji. Zestaw tę przekąskę z musem Tymbark i ciesz się podczas wyjścia z domu oryginalnym połączeniem smaków!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 łyżka masło

2 szt. chleb tostowy

2 łyżka serek śmietankowy

0.50 szt. skórka z cytryny

1 szczyp. cynamon

1 łyżecz. miód

8 szt. jeżyny

0.50 łyżka orzechy laskowe

0.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy

Dodatkowo

1 szt. mus tymbark 100% owoców mango

Przygotowanie


1

Posmaruj masłem obie kromki chleba. W misce wymieszaj ser śmietankowy, skórkę z cytryny, wanilię, cynamon i miód, a następnie rozprowadź mieszaninę na jednej kromce.

2

Dodaj jeżyny oraz orzechy laskowe i ułóż na wierzchu drugi kawałek chleba tostowego. Wierzch kromki posmaruj masłem.

3

Rozgrzej patelnię. Na małym ogniu ułóż kanapkę i smaż przez 3–4 minuty z każdej strony na złoty i chrupiący kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły