Grillowana kanapka z kurczakiem w panko
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Grillowana kanapka z kurczakiem w panko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1716989892210.jpg&w=3840&q=75)
Grillowana kanapka z kurczakiem w panko to idealny wybór na lunch, kolację lub przekąskę. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Połączenie chrupiącej bagietki z soczystą piersią kurczaka w panierce, sałatką colesław i sosem na bazie harissy i majonezu to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników wyrazistych smaków i domowych fast foodów. Życzymy smacznego!
1
0 / 0
Grillowana kanapka z kurczakiem w panko to idealny wybór na lunch, kolację lub przekąskę. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Połączenie chrupiącej bagietki z soczystą piersią kurczaka w panierce, sałatką colesław i sosem na bazie harissy i majonezu to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników wyrazistych smaków i domowych fast foodów. Życzymy smacznego!
19
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
50 g mąka pszenna lubella
240 g filet z kurczaka
100 g kapusta czerwona
0.50 kg marchew
0.25 szt. cebula czerwona
2 szt. ząbki czosnku
0.25 pęcz. natka pietruszki
3 łyżka majonez
0.50 łyżecz. cukier puder
0.50 łyżecz. musztarda
1 łyżecz. pasta harissa
1 łyżka ocet jabłkowy
1 opak. panierka panko
1 szt. jajko
1 szt. olej do smażenia
0.50 łyżecz. płatki chili
1 łyżecz. przyprawa tandoori
1 szt. bagietka
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj przyprawą tandoori, ząbkiem posiekanego czosnku oraz płatkami chilli.
Kapustę poszatkuj w cienkie paski. Marchew obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno pokrój w kostkę. Posiekaj również natkę pietruszki.
Wszystkie warzywa umieść w misce, dodaj sól, 2 łyżki majonezu, musztardę, ocet, cukier oraz sporo pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
Obtocz kurczaka w mące, następnie w roztrzepanym jajku i panierce panko. Smaż z obu stron na oleju, aż panierka się zarumieni.
Bagietkę przetnij na dwie części, a następnie na pół wzdłuż. Posmaruj oliwą od wewnętrznej strony i podsmaż na grillu.
Na grillowaną bagietkę nałóż porcję colesława, następnie połóż kurczaka oraz sos. Przykryj drugą częścią bagietki.