Grillowana dorada z sosem ziołowym

kontakt_2
Grillowana dorada z sosem ziołowym

0

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. dorada

4 szt. ząbek czosnku

1 pęcz. natka pietruszki

1 pęcz. koperek

1 pęcz. szczypiorek

2 szt. młody groszek czepny

80 oliwa z oliwek

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

0.50 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Ryby umyć, oczyścić, posypać solą i pieprzem - również w środku.

2

Do środka ryby wkładamy posiekane 2 gałązki koperku, 1 gałązkę natki pietruszki oraz 4 pędy szczypiorku, a wierzch ryby smarujemy lekko 30 ml oliwy wymieszanej z 2 łyżkami keczupu.

3

Rybę kładziemy na grillu i grillujemy kilka minut z każdej strony - aż się zezłoci.

4

Rukolę myjemy i osuszamy, układamy na talerzu.

5

Pozostały szczypiorek, koperek i natkę blendujemy z 50 ml oliwy z oliwek, czosnkiem i sokiem z połówki cytryny. Powstałym sosem polewamy rukolę, na niej kładziemy ugrillowaną rybę i dekorujemy pysznym groszkiem czepnym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły