Grejpfruty z pomidorami
m7
sałatka warzywno - owocowa,polecam;-)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
191
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
sałatka warzywno - owocowa,polecam;-)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
3 szt. grejpfrut
4 szt. pomidor
10 szt. oliwki czarne
10 szt. winogrona białe
1 dag. pieprz
1 kostka cukier
3 łyżka olej słonecznikowy
2 łyżka sok z cytryny
1 łyżka bazylia
Przygotowanie
Grejpfruty opłukać, obrać, podzielić na cząstki, usunąć pestki i białe błonki, pokroić w kostkę.
Pomidory – po sparzeniu i zdjęciu skórki – też pokroić w kostkę. Oliwki przepołowić, wyjąć pestki. Tak samo postąpić w winogronami.
Wszystkie składniki wymieszać w salaterce. Sałatkę polać sosem z oleju i soku z cytryny przyprawionym do smaku solą, cukrem i pieprzem, posypać bazylią
Wartości odżywcze na porcję
Energia
191
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.