Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Green curry to aromatyczne danie kuchni azjatyckiej, które łączy w sobie pikantny smak pasty z zielonego curry i kremową konsystencję mleka kokosowego. Soczysty kurczak wzbogacony o imbir, czosnek i chili przypadnie do gustu wszystkim fanom wyrazistych i ostrych potraw. Green curry możesz serwować z ugotowanym ryżem, który doskonale złagodzi pikantność dania. Smacznego!
400 | Gramów |
Pierś z kurczaka
|
|
2 | Łyżki |
Pasta z zielonego curry
|
|
400 | Mililitrów |
Mleko kokosowe
|
|
2 | Łyżki |
Olej roślinny
|
|
1 | Sztuka | ||
2 | Ząbki |
czosnek
|
|
1 | Łyżeczka |
imbir
|
|
1 | Łyżka |
Sos rybny
|
|
1 | Łyżka |
Cukier brązowy
|
|
1 | Sztuka |
Papryczka chili
|
|
1 | Pęczek |
świeża bazylia
|
|
1 | Szczypta |
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |