Grecko-włoska feta
m7
Przepyszna feta w zalewie. Podawana jako przystawka, badz jako samodzielna "pół-salatka".Polecam-szybkie i latwe
0
0 / 0
Przepyszna feta w zalewie. Podawana jako przystawka, badz jako samodzielna "pół-salatka".Polecam-szybkie i latwe
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
300 oliwa z oliwek
0.50 kg ser feta
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka suszony cząbr
Przygotowanie
Ser feta kroimy w kostke ok 1cm na 1 cm, nastepnie robimy zalewe mieszającoliwe i zmiezdzone ząbki czosnku z cząbrem. Ser nalezy dokladnie a jednoczesnie delikatnie wymieszac z oliwą i pozostawić na dobe w lodówce.
Feta im dluzej stoji w zalewie tym jest smaczniejsza i bardziej aromatyczna.
Ser powinien byc w salaterce, w ktorej caly bedzie pokryty oliwa-jesli nie ma tekiej mozliwosci nalezy dodac odobine oliwy.