Grecko-włoska feta

m7
Grecko-włoska feta

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepyszna feta w zalewie. Podawana jako przystawka, badz jako samodzielna "pół-salatka".Polecam-szybkie i latwe

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

300 oliwa z oliwek

0.50 kg ser feta

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka suszony cząbr

Przygotowanie


Ser feta kroimy w kostke ok 1cm na 1 cm, nastepnie robimy zalewe mieszającoliwe i zmiezdzone ząbki czosnku z cząbrem. Ser nalezy dokladnie a jednoczesnie delikatnie wymieszac z oliwą i pozostawić na dobe w lodówce.

Feta im dluzej stoji w zalewie tym jest smaczniejsza i bardziej aromatyczna.

Ser powinien byc w salaterce, w ktorej caly bedzie pokryty oliwa-jesli nie ma tekiej mozliwosci nalezy dodac odobine oliwy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

282

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły