Granita czekoladowa

EkspertOdKuchni
Granita czekoladowa

0

0 / 0

Granita czekoladowa to doskonałe rozwiązanie dla miłośników czekolady, którzy szukają orzeźwienia w ciepłe dni. Jest idealna na letnie przyjęcia, rodzinne grillowanie czy po prostu jako sposób na chwilę relaksu i ucieczkę od upału. To deser, który można dostosować do swoich preferencji słodkości, dodając więcej lub mniej cukru. Możesz również dodać mrożone owoce lub ulubiony sos, aby wzbogacić smak i aromat. Życzymy smacznego!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 zimna woda

8 szt. lód w kostkach

50 g gorzka czekolada

15 g kakao decomorreno

20 g cukier

Przygotowanie


1

Umieść wszystkie składniki w kielichu blendera, dozuj ilość lodu do uzyskania pożądanej konsystencji.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

379

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły