Grahamki z płatkami owsianymi

lubella
Grahamki z płatkami owsianymi

0

0 / 0

Grahamki z płatkami owsianymi to idealne bułki na zdrowe śniadanie. Wystarczy, że spróbujesz raz i często będą gościć na Twoim stole.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

350 g lubella mąka pełne ziarno pszenna

100 g płatki owsiane zmielone

10 łyżecz. płatki owsiane

500 ciepła woda

7 g drożdże suszone

1 łyżka sól

1 łyżecz. cukier

Przygotowanie


1

Do misy wsypać wsypać wszystkie składniki, wlać wodę i wyrobić do momentu, aż ciasto nie będzie się kleiło do rąk.

2

Ciasto zakryć ściereczką i odstawić na około 1-1,5 godziny, aż podwoi swoją objętość.

3

Na lekko podsypaną mąką stolnicy przełożyć ciasto, a następnie podzielić na 10 porcji (waga około 80 g na bułkę).

4

Uformować bułeczki i ponownie odłożyć do napuszenia, na 30 minut.

5

Górę bułek zwilżyć wodą, posypać płatkami owsianymi.

6

W piekarniku umieścić naczynie z wodą, nagrzać piekarnik na 200 stopni i wstawić bułeczki. Piec przez 15 minut.

7

Odstawić do wystudzenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły