Grahamki z płatkami owsianymi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Grahamki z płatkami owsianymi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974048302.jpeg&w=3840&q=75)
Grahamki z płatkami owsianymi to idealne bułki na zdrowe śniadanie. Wystarczy, że spróbujesz raz i często będą gościć na Twoim stole.
0
0 / 0
Grahamki z płatkami owsianymi to idealne bułki na zdrowe śniadanie. Wystarczy, że spróbujesz raz i często będą gościć na Twoim stole.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
350 g lubella mąka pełne ziarno pszenna
100 g płatki owsiane zmielone
10 łyżecz. płatki owsiane
500 ciepła woda
7 g drożdże suszone
1 łyżka sól
1 łyżecz. cukier
Przygotowanie
Do misy wsypać wsypać wszystkie składniki, wlać wodę i wyrobić do momentu, aż ciasto nie będzie się kleiło do rąk.
Ciasto zakryć ściereczką i odstawić na około 1-1,5 godziny, aż podwoi swoją objętość.
Na lekko podsypaną mąką stolnicy przełożyć ciasto, a następnie podzielić na 10 porcji (waga około 80 g na bułkę).
Uformować bułeczki i ponownie odłożyć do napuszenia, na 30 minut.
Górę bułek zwilżyć wodą, posypać płatkami owsianymi.
W piekarniku umieścić naczynie z wodą, nagrzać piekarnik na 200 stopni i wstawić bułeczki. Piec przez 15 minut.
Odstawić do wystudzenia.