Góralsko- meksykańskie naleśniki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Góralsko- meksykańskie naleśniki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973472332.jpeg&w=3840&q=75)
Eksperyment kulinarny, zrobiony z tego, co było w lodówce, bardzo udany;)!
0
0 / 0
Eksperyment kulinarny, zrobiony z tego, co było w lodówce, bardzo udany;)!
19
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
50 śmietana 18%
1 szczyp. sól
1 szczyp. czosnek granulowany
1 szczyp. sól
1 szczyp. oregano
1 szczyp. pieprz
100 g szynka
250 g oscypek
100 g ser żółty
50 g kukurydza konserwowa
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. mleko
1 szt. jaja kurze całe
5 szt. rzodkiewka
1 szt. czosnek
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
6 łyżka olej
2 łyżka mleko
0.50 szt. cebula czerwona
Przygotowanie
Mąkę, jajo, mleko i sól rozbełtaj, dodając składników tyle, żeby uzyskać konsystencję odpowiednią do smażenia naleśników
Usmaż naleśniki
Cebulę pokrój w kostkę
Mięso pieczone (lub jakąś szynkę) pokrój w kostkę
Rzodkiewkę pokrój w kostkę
Oscypka pokrój w paski
Ser żółty pokrój w paski
Wszystkie składniki, łącznie z kukurydzą podziel na tyle części, ile masz naleśników (ok.8)
Posmaruj naleśniki delikatnie małą ilością ketchupu
Na brzegu naleśnika ułóż składniki
Zawiń ciasto w rulonik
Podsmaż delikatnie, uważaj, żeby się nie rozsypało
Zrób sos czosnkowy: śmietanę pomieszaj z 2 łyżkami mleka, czosnkiem, solą, czosnkiem w proszku i oregano
Polej naleśniki sosem czosnkowym