Góralsko- meksykańskie naleśniki

m7
Góralsko- meksykańskie naleśniki

0

0 / 0

Eksperyment kulinarny, zrobiony z tego, co było w lodówce, bardzo udany;)!

19

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

50 śmietana 18%

1 szcz. sól

1 szcz. czosnek granulowany

1 szcz. sól

1 szcz. oregano

1 szcz. pieprz

100 g szynka

250 g oscypek

100 g ser żółty

50 g kukurydza konserwowa

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mleko

1 szt. jaja kurze całe

5 szt. rzodkiewka

1 szt. czosnek

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

6 łyżka olej

2 łyżka mleko

0.50 szt. cebula czerwona

Przygotowanie


1

Mąkę, jajo, mleko i sól rozbełtaj, dodając składników tyle, żeby uzyskać konsystencję odpowiednią do smażenia naleśników

2

Usmaż naleśniki

3

Cebulę pokrój w kostkę

4

Mięso pieczone (lub jakąś szynkę) pokrój w kostkę

5

Rzodkiewkę pokrój w kostkę

6

Oscypka pokrój w paski

7

Ser żółty pokrój w paski

8

Wszystkie składniki, łącznie z kukurydzą podziel na tyle części, ile masz naleśników (ok.8)

9

Posmaruj naleśniki delikatnie małą ilością ketchupu

10

Na brzegu naleśnika ułóż składniki

11

Zawiń ciasto w rulonik

12

Podsmaż delikatnie, uważaj, żeby się nie rozsypało

13

Zrób sos czosnkowy: śmietanę pomieszaj z 2 łyżkami mleka, czosnkiem, solą, czosnkiem w proszku i oregano

14

Polej naleśniki sosem czosnkowym

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły