Gorąca czekolada z masłem orzechowym

decomorreno
Gorąca czekolada z masłem orzechowym

0

5 / 4

Coś dla smakoszy masła orzechowego! Gorąca czekolada z jego dodatkiem to intensywne doznania dla podniebienia. Słodka, kremowa i bardzo apetyczna.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

40 g czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao

600 mleko

2 łyżka masło orzechowe

2 łyżka orzeszki ziemne

100 g śmietanka kremowa 30%

Przygotowanie


1

Orzeszki ziemne kruszymy. Podprażamy na suchej patelni aż osiągną złoty kolor.

2

Bok kubka smarujemy odrobiną masła orzechowego. Obtaczamy w orzeszkach ziemnych. Mleko wlewamy do rondelka. Dodajemy masło orzechowe. Podgrzewamy.

3

Do kubeczków wsypujemy czekoladę do picia, zalewamy gorącym ale nie wrzącym mlekiem z masłem orzechowym. Śmietankę ubijamy na sztywno. Przekładamy na czekoladę. Posypujemy podprażonymi orzeszkami ziemnymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły