Gorąca czekolada cynamonowa

m7
Gorąca czekolada cynamonowa

3

0 / 0

Idealna na długie zimowe wieczory.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka kakao decomorreno

2 łyżeczka cukier

100 g czekolada gorzka

2 szkl. mleko

1 szt. bita śmietana

0.50 szkl. śmietanka kremowa 30%

Przygotowanie


1

Czekoladę połamać na małe kawałeczki.

2

Do małego rondelka wlać mleko, śmietankę, dodać połamaną czekoladę, kakao, cynamon i cukier. Powoli podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając.

3

Rozpuszczoną czekoladę przelać do filiżanek, udekorować porcjami bitej śmietany i oprószyć kakao lub tartą czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły