Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
pieczarki
2 Szczypty
pieprz ziołowy
2 Szczypty
sól
750 Gramów
ziemniaki ugotowane
750 Gramów
ziemniaki
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
1 Łyżka
sól
6 Łyżek
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ugotowane i starte na drobnej tarce łączymy ze sobą ,dodajemy mąkę ziemniaczaną ,jajko i doprawiamy szczyptą soli .
  2. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach przesmażamy z cebulą na oleju .Studzimy ,dodajemy bułkę tartą i doprawiamy pieprzem do smaku.
  3. Na ciasto z ziemniaków nakładamy łyżeczkę farszu z pieczarek i kształtujemy w podłużne ruloniki .
  4. Dla lepszego sklejania moczymy ręce w wodzie .
  5. Wtedy masa nie będzie nam się tak lepić do rąk.
  6. Wrzucamy gotowe goły na wrzącą osoloną wodę i gotujemy 12 minut od wypłynięcia na powierzchnie wody.
  7. Podajemy z keczupem lub z roztopionym masełkiem.

Opis

Pyszne goły z farszem pieczarkowym.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!