Golonko pieczone w piwie

m7
Golonko pieczone w piwie

1

0 / 0

Golonko- pyszne kaloryczne danie.

12

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól

3 szt. wieprzowina golonka

1 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

3 szt. liść laurowy

4 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. piwo jasne

1 szt. seler

4 szt. ziele angielskie

1 łyżka papryka słodka

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Golonka oczyścić (ewentualne włoski opalić nad palnikiem). Dać do garnka, zalać woda, dodać marchew, cebule, czosnek, seler, ziele, liście laurowe, sol i pieprz. Gotować przez 2h. Odsączyć z wywaru, przełożyć do naczynia żaroodpornego polać odrobina oliwy, zalać piwem, papryką i piec w piekarniku 1,5h. Podlewać w trakcie pieczenia piwem i wywarem z gotowania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1875

kcal

Białka

137

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

127

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły