Golonka z warzywami

m7
Golonka z warzywami

0

0 / 0

Golonka duszona w warzywach jest soczysta i rozpływa się w ustach.

14

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. pieprz

2 szt. wieprzowina golonka

2 szt. liść laurowy

2 szt. czosnek

2 szt. ziele angielskie

4 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

1 szt. nać pietruszki

0.25 szt. por

2 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli

1 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i dodać czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i dobrze posolić.

2

Gotować na mały ogniu do miękkości.

3

Wyjąć golonki z wywaru, lekko przestudzić, przekroić na pół między kośćmi.

4

Posypać papryką, pieprzem i obtoczyć w mące.

5

Na rozgrzanej patelni obsmażyć na złoty kolor golonki (należy uważać, bo skóra podczas podpiekania lubi strzelać i można się poparzyć).

6

Warzywa oczyścić, pokroić w dość grube kawałki i podsmażyć na oliwie.

7

Do warzyw włożyć podsmażone golonki, podlać wywarem z gotowania golonek i dusić przez około 20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły