Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
sos sojowy
2 Łyżeczki
miód
1 Łyżeczka
sól
0.25 Łyżeczki
pieprz
0.25 Łyżeczki
papryka czerwona słodka
1 Łyżeczka
Ziołowe ziarenka smaku
500 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
Wieprzowina golonka
2 Sztuki
cebula
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
5 Łyżek
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą dodać soli i ugotować prawie do miękkości.
  2. Wyjąć golonki i przestudzić.
  3. Mąkę, paprykę, pieprz i ziarenka smaku wymieszać i obtoczyć golonki.
  4. Podsmażyć na oliwie.
  5. Podsmażone golonki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować skórę miodem zmieszanym z sosem sojowym.
  6. Pieczarki oczyścić, pokroić na pół.
  7. Jeśli są duże przekroić na 4 części.
  8. Cebulę pokroić w półplasterki.
  9. Wokół golonek ułożyć na przemian pieczarki z cebulą, lekko skropić sosem sojowym, podlać 1 szklanką wywaru z gotowania golonek i piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 150 stopni.

Opis

Golonka zapiekana w piekarniku.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!