0

Składniki

1 Łyżeczka
sos sojowy
2 Łyżeczki
miód
1 Łyżeczka
sól
0.25 Łyżeczki
pieprz
0.25 Łyżeczki
papryka czerwona słodka
1 Łyżeczka
Ziołowe ziarenka smaku
500 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
Wieprzowina golonka
2 Sztuki
cebula
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
5 Łyżek
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą dodać soli i ugotować prawie do miękkości.
  2. Wyjąć golonki i przestudzić.
  3. Mąkę, paprykę, pieprz i ziarenka smaku wymieszać i obtoczyć golonki.
  4. Podsmażyć na oliwie.
  5. Podsmażone golonki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować skórę miodem zmieszanym z sosem sojowym.
  6. Pieczarki oczyścić, pokroić na pół.
  7. Jeśli są duże przekroić na 4 części.
  8. Cebulę pokroić w półplasterki.
  9. Wokół golonek ułożyć na przemian pieczarki z cebulą, lekko skropić sosem sojowym, podlać 1 szklanką wywaru z gotowania golonek i piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 150 stopni.

Opis

Golonka zapiekana w piekarniku.

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!