Golonka z pieczarkową pierzynką

m7
Golonka z pieczarkową pierzynką

0

0 / 0

Golonka zapiekana w piekarniku.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka sos sojowy

2 łyżeczka miód

1 łyżeczka sól

0.25 łyżeczka pieprz

0.25 łyżeczka papryka czerwona słodka

1 łyżeczka ziołowe ziarenka smaku

500 g pieczarki

2 szt. wieprzowina golonka

2 szt. cebula

4 łyżka mąka pszenna tortowa

5 łyżka olej

Przygotowanie


1

Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą dodać soli i ugotować prawie do miękkości.

2

Wyjąć golonki i przestudzić.

3

Mąkę, paprykę, pieprz i ziarenka smaku wymieszać i obtoczyć golonki.

4

Podsmażyć na oliwie.

5

Podsmażone golonki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować skórę miodem zmieszanym z sosem sojowym.

6

Pieczarki oczyścić, pokroić na pół.

7

Jeśli są duże przekroić na 4 części.

8

Cebulę pokroić w półplasterki.

9

Wokół golonek ułożyć na przemian pieczarki z cebulą, lekko skropić sosem sojowym, podlać 1 szklanką wywaru z gotowania golonek i piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 150 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły