Golonka z kapustą kiszoną

m7
Golonka z kapustą kiszoną

0

4 / 1

Smaczna golonka - polecam!

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 bulion warzywny

100 piwo

2 szcz. papryka ostra

1 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

4 szt. wieprzowina golonka ze skórą

4 szt. cebula

30 dek. kapusta kiszona

Przygotowanie


1

Golonki natrzeć przyprawami odstawić na noc do lodówki.

2

Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki.

3

Golonki, kapustę i cebulę włożyć do woreczka do pieczenia, wlać bulion i piwo.

4

Zamknąć woreczek klipsem włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.

5

Piec dwie godziny w temperaturze 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły