Golonka z kapustą kiszoną
m7
Smaczna golonka - polecam!
0
4 / 1
Smaczna golonka - polecam!
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
150 bulion warzywny
100 piwo
2 szcz. papryka ostra
1 łyżeczka sól, pieprz
1 łyżeczka papryka czerwona słodka
4 szt. wieprzowina golonka ze skórą
4 szt. cebula
30 dek. kapusta kiszona
Przygotowanie
1
Golonki natrzeć przyprawami odstawić na noc do lodówki.
2
Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki.
3
Golonki, kapustę i cebulę włożyć do woreczka do pieczenia, wlać bulion i piwo.
4
Zamknąć woreczek klipsem włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
5
Piec dwie godziny w temperaturze 200 stopni.