0

Składniki

150 Mililitrów
bulion warzywny
100 Mililitrów
Piwo
2 Szczypty
papryka ostra
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
4 Sztuki
Wieprzowina golonka ze skórą
4 Sztuki
cebula
30 Dekagramów
kapusta kiszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Golonki natrzeć przyprawami odstawić na noc do lodówki.
  2. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki.
  3. Golonki, kapustę i cebulę włożyć do woreczka do pieczenia, wlać bulion i piwo.
  4. Zamknąć woreczek klipsem włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
  5. Piec dwie godziny w temperaturze 200 stopni.

Opis

Smaczna golonka - polecam!

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Łazanki z kapustą

Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!