Golonka z kapustą kiszoną

m7

Smaczna golonka - polecam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
75
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Smaczna golonka - polecam!
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 bulion warzywny
100 piwo
2 szczyp. papryka ostra
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
4 szt. wieprzowina golonka ze skórą
4 szt. cebula
30 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
Golonki natrzeć przyprawami odstawić na noc do lodówki.
Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Golonki, kapustę i cebulę włożyć do woreczka do pieczenia, wlać bulion i piwo.
Zamknąć woreczek klipsem włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
Piec dwie godziny w temperaturze 200 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
75
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.