0

Składniki

150 Mililitrów
bulion warzywny
100 Mililitrów
Piwo
2 Szczypty
papryka ostra
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
4 Sztuki
Wieprzowina golonka ze skórą
4 Sztuki
cebula
30 Dekagramów
kapusta kiszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Golonki natrzeć przyprawami odstawić na noc do lodówki.
  2. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki.
  3. Golonki, kapustę i cebulę włożyć do woreczka do pieczenia, wlać bulion i piwo.
  4. Zamknąć woreczek klipsem włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
  5. Piec dwie godziny w temperaturze 200 stopni.

Opis

Smaczna golonka - polecam!

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Łazanki z kapustą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!