Golonka smażona miodowa
m7
Ja to Uwielbiam, nie wiem jak Wy...
0
2.7 / 3
Ja to Uwielbiam, nie wiem jak Wy...
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szkl. bulion warzywny
5 szt. wieprzowina golonka ze skórą
4 łyżka keczup
2 łyżka miód pszczeli
2 łyżka olej roślinny
1 łyżka sól
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Keczup, musztardę, miód i olej mieszamy i smarujemy tym golonki.
2
Do brytfanny kładziemy golonki. Szczelnie zamykamy i stawiamy na ogniu. Smażymy przez ok. 2-3h, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Najpierw na dużym ogniu, potem na zmniejszonym.
3
W razie potrzeby dolewamy wodę lub bulion, aby się nie przypaliło.