Golonka smażona miodowa
m7
Ja to Uwielbiam, nie wiem jak Wy...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
113
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.7 / 3
Ja to Uwielbiam, nie wiem jak Wy...
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szkl. bulion warzywny
5 szt. wieprzowina golonka ze skórą
4 łyżka keczup
2 łyżka miód pszczeli
2 łyżka olej roślinny
1 łyżka sól
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
Keczup, musztardę, miód i olej mieszamy i smarujemy tym golonki.
Do brytfanny kładziemy golonki. Szczelnie zamykamy i stawiamy na ogniu. Smażymy przez ok. 2-3h, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Najpierw na dużym ogniu, potem na zmniejszonym.
W razie potrzeby dolewamy wodę lub bulion, aby się nie przypaliło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
113
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.