Golonka smażona miodowa

m7
Golonka smażona miodowa

0

2.7 / 3

Ja to Uwielbiam, nie wiem jak Wy...

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szkl. bulion warzywny

5 szt. wieprzowina golonka ze skórą

4 łyżka keczup

2 łyżka miód pszczeli

2 łyżka olej roślinny

1 łyżka sól

2 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Keczup, musztardę, miód i olej mieszamy i smarujemy tym golonki.

2

Do brytfanny kładziemy golonki. Szczelnie zamykamy i stawiamy na ogniu. Smażymy przez ok. 2-3h, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Najpierw na dużym ogniu, potem na zmniejszonym.

3

W razie potrzeby dolewamy wodę lub bulion, aby się nie przypaliło.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły