Golonka pieczona

m7
Golonka pieczona

0

0 / 0

Przepyszna ale tłusta, więc nie jedzcie za często. Nie pracochłonna.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. papryka ostra

2 szt. wieprzowina golonka ze skórą

Przygotowanie


1

Golonki dokładnie myjemy. Usuwamy lub opalamy włosy.

2

Przyprawiamy mięso.

3

Pieczemy ok. 2 h w zależności od wielkości golonki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

16

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły