Golonka pieczona
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Golonka pieczona](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033206.jpeg&w=3840&q=75)
Przepyszna ale tłusta, więc nie jedzcie za często. Nie pracochłonna.
0
0 / 0
Przepyszna ale tłusta, więc nie jedzcie za często. Nie pracochłonna.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. papryka ostra
2 szt. wieprzowina golonka ze skórą
Przygotowanie
1
Golonki dokładnie myjemy. Usuwamy lub opalamy włosy.
2
Przyprawiamy mięso.
3
Pieczemy ok. 2 h w zależności od wielkości golonki.