Example thumb
0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso wieprzowe mielone
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz kolorowy
1 Sztuka
kapusta biała
40 Dekagramów
ryż biały
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę ugotować, ostudzić, potem odciąć głąb i oddzielić liście.
  2. W drugim garnku ugotować ryż, dodać podsmażoną cebulę z podsmażonym mięsem mielonym, doprawić do smaku, wymieszać i w każdy listek włożyć nadzienie. Zawinąć każdy gołąbek.
  3. dno garnka wyłożyć liścmi, na to połóżyć gołąbki i zalać wodą i powoli gotować na niedużym ogniu ok. godziny. Ja dodaję jeszcze trochę koncentratu na gołąbki a potem jak już się podgotują to dodaję sos pomidorowy :)

Opis

Domowe gołąbki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!