Gołąbki z ryżem i mięsem

m7
Gołąbki z ryżem i mięsem

0

3.5 / 2

Domowe gołąbki

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone wieprzowe

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz kolorowy

1 szt. kapusta biała

40 dag. ryż biały

Przygotowanie


1

Kapustę ugotować, ostudzić, potem odciąć głąb i oddzielić liście.

2

W drugim garnku ugotować ryż, dodać podsmażoną cebulę z podsmażonym mięsem mielonym, doprawić do smaku, wymieszać i w każdy listek włożyć nadzienie. Zawinąć każdy gołąbek.

3

dno garnka wyłożyć liścmi, na to połóżyć gołąbki i zalać wodą i powoli gotować na niedużym ogniu ok. godziny. Ja dodaję jeszcze trochę koncentratu na gołąbki a potem jak już się podgotują to dodaję sos pomidorowy :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

659

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

105

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły