Gołąbki z ryżem i mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gołąbki z ryżem i mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7196-1702057999435.jpeg&w=3840&q=75)
Domowe gołąbki
0
3.5 / 2
Domowe gołąbki
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone wieprzowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz kolorowy
1 szt. kapusta biała
40 dag. ryż biały
Przygotowanie
1
Kapustę ugotować, ostudzić, potem odciąć głąb i oddzielić liście.
2
W drugim garnku ugotować ryż, dodać podsmażoną cebulę z podsmażonym mięsem mielonym, doprawić do smaku, wymieszać i w każdy listek włożyć nadzienie. Zawinąć każdy gołąbek.
3
dno garnka wyłożyć liścmi, na to połóżyć gołąbki i zalać wodą i powoli gotować na niedużym ogniu ok. godziny. Ja dodaję jeszcze trochę koncentratu na gołąbki a potem jak już się podgotują to dodaję sos pomidorowy :)