0

Składniki

0.5 Kilograma
Mięso mielone wieprzowe
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz kolorowy
1 Sztuka
kapusta biała
40 Dekagramów
ryż biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę ugotować, ostudzić, potem odciąć głąb i oddzielić liście.
  2. W drugim garnku ugotować ryż, dodać podsmażoną cebulę z podsmażonym mięsem mielonym, doprawić do smaku, wymieszać i w każdy listek włożyć nadzienie. Zawinąć każdy gołąbek.
  3. dno garnka wyłożyć liścmi, na to połóżyć gołąbki i zalać wodą i powoli gotować na niedużym ogniu ok. godziny. Ja dodaję jeszcze trochę koncentratu na gołąbki a potem jak już się podgotują to dodaję sos pomidorowy :)

Opis

Domowe gołąbki

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Bigos

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Risotto

Przepis
Łatwy Do 40 min
Risotto

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!