Gołąbki z ryżem i mięsem
m7
Domowe gołąbki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
659
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
105
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 2
Domowe gołąbki
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone wieprzowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz kolorowy
1 szt. kapusta biała
40 dag. ryż biały
Przygotowanie
Kapustę ugotować, ostudzić, potem odciąć głąb i oddzielić liście.
W drugim garnku ugotować ryż, dodać podsmażoną cebulę z podsmażonym mięsem mielonym, doprawić do smaku, wymieszać i w każdy listek włożyć nadzienie. Zawinąć każdy gołąbek.
dno garnka wyłożyć liścmi, na to połóżyć gołąbki i zalać wodą i powoli gotować na niedużym ogniu ok. godziny. Ja dodaję jeszcze trochę koncentratu na gołąbki a potem jak już się podgotują to dodaję sos pomidorowy :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
659
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
105
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.