1

Składniki

104 Mililitry
Śmietana slodka
1.04 Szczypty
pieprz
1.04 Szczypty
sól
1.04 Litra
woda
520 Gramów
ryż biały
520 Gramów
mięso wieprzowe mielone
416 Gramów
pieczarki
41.6 Grama
1.04 Sztuki
Młoda kapusta
1.04 Sztuki
cebula
1.04 Sztuki
kostka rosołowa
2.08 Łyżki
mąka pszenna
1.04 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z kapusty wyciąć tak zwanego głąba.
  2. do garnka wlać wodę i zagotować, posolić.
  3. włożyć kapustę i parzyć 10 minut.
  4. wyjąć kapustę, oddzielić liście.
  5. ryż ugotować w 1 litrze wody i lekko posolić.
  6. pieczarki i cebulę umyć i pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Ugotowany i przestudzony ryż wrzucić do miski, dodać pieczarki z cebulą i mięso, wymieszać i doprawić do smaku.
  7. na każdy liść kłaść po porcji farszu, zwijać gołąbki i układać w wyłożonym liśćmi kapusty garnku.
  8. na wierzch wrzucić kostkę rosołową.
  9. koncentrat wymieszać w 1 litrze wody z dodatkiem soli i pieprzu, zalać nim gołąbki, przykryć pokrywka i dusić na małym ogniu około 30 - 40 minut.
  10. wyjąć uduszone gołąbki, rozrobić mąkę ze śmietaną i zagęścić powstały sos, zagotować.
  11. do gotowego sosu włożyć z powrotem gołąbki.

Opis

Super połączenie mięsa, ryżu i pieczarek............A wszystko zawinięte w liście kapusty.

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!