Gołąbki z kaszy grycznej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gołąbki z kaszy grycznej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986856450.jpeg&w=3840&q=75)
Gołąbki wypróbowane na sąsiadkach, które chętnie na nie wracają są pyszne zarówno z kapustą włoską jak wczesną.
0
0 / 0
Gołąbki wypróbowane na sąsiadkach, które chętnie na nie wracają są pyszne zarówno z kapustą włoską jak wczesną.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szkl. kasza gryczana
1 szt. kapusta włoska
1 szt. jajo kurze całe
1 szt. cebula
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Z kapusty zdjąć liście, sparzyć. Kasze ugotować, pieczarki udusić z cebulką
2
Wymieszać z kaszą i dodać jajko.
3
Nakładać na sparzone liście kapusty i ułożyć w szybkowarze. Dusić ok 15 min./ od zagotowania/ można dusić w tradycyjnym garnku tylko ciut dłużej. Podawać z sosem pieczarkowym.