0

Składniki

1 Szklanka
Kasza gryczana
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Jajo kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
30 Dekagramów
Pieczarki - ok 30 dkg
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. z kapusty zdjąc liście,sparzyc.Kasze ugotowac,pieczrki udusic z cebulką
  2. wymieszac z kaszą dodac jajko.Nakładac na sparzone liście kapusty ułożyc w szybkowarze dusic ok 15 min./ od zagotowania/ można dusic w tradycyjnym garnku tylko ciut dłużej.Podawac z sosem pieczarkowym

Opis

Gołąbki wypróbowane na sąsiadkach, które chętnie na nie wracają są pyszne zarówno z kapustą włoską jak wczesną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!