0

Składniki

1 Szklanka
Kasza gryczana
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Jajo kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
30 Dekagramów
Pieczarki - ok 30 dkg
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. z kapusty zdjąc liście,sparzyc.Kasze ugotowac,pieczrki udusic z cebulką
  2. wymieszac z kaszą dodac jajko.Nakładac na sparzone liście kapusty ułożyc w szybkowarze dusic ok 15 min./ od zagotowania/ można dusic w tradycyjnym garnku tylko ciut dłużej.Podawac z sosem pieczarkowym

Opis

Gołąbki wypróbowane na sąsiadkach, które chętnie na nie wracają są pyszne zarówno z kapustą włoską jak wczesną

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Średni Do 1 godz

Tradycyjne gołąbki

Łatwy Do 1,5 godz

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Średni Do 1 godz

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Łatwy Do 40 min

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!