0

Składniki

1 Szklanka
Kasza gryczana
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Jajo kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
30 Dekagramów
Pieczarki - ok 30 dkg
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. z kapusty zdjąc liście,sparzyc.Kasze ugotowac,pieczrki udusic z cebulką
  2. wymieszac z kaszą dodac jajko.Nakładac na sparzone liście kapusty ułożyc w szybkowarze dusic ok 15 min./ od zagotowania/ można dusic w tradycyjnym garnku tylko ciut dłużej.Podawac z sosem pieczarkowym

Opis

Gołąbki wypróbowane na sąsiadkach, które chętnie na nie wracają są pyszne zarówno z kapustą włoską jak wczesną

Podobne przepisy

Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!