Gołąbki z kaszy grycznej

m7
Gołąbki z kaszy grycznej

0

0 / 0

Gołąbki wypróbowane na sąsiadkach, które chętnie na nie wracają są pyszne zarówno z kapustą włoską jak wczesną.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szkl. kasza gryczana

1 szt. kapusta włoska

1 szt. jajo kurze całe

1 szt. cebula

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

30 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Z kapusty zdjąć liście, sparzyć. Kasze ugotować, pieczarki udusić z cebulką

2

Wymieszać z kaszą i dodać jajko.

3

Nakładać na sparzone liście kapusty i ułożyć w szybkowarze. Dusić ok 15 min./ od zagotowania/ można dusić w tradycyjnym garnku tylko ciut dłużej. Podawać z sosem pieczarkowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły