Gołąbki z kaszą gryczaną

m7
Gołąbki z kaszą gryczaną

Średnia 0 / 0

Oceń!

Niby tradycyjne, a jednak nieco inne :)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.25 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. przyprawa o mięsa

20 szt. kapusta biała

1.50 szt. kasza gryczana

1 szt. cebula

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka oliwa

2 łyżka masło

50 dag. mięso mielone

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


Kaszę gryczaną ugotować.

Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie.

Mięso mielone przełożyć do miseczki, dodać do niego ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulkę.

Wyrobić masę mięsną doprawiając ją do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.

Kapustę przełożyć do garnka obgotowywać ją i w trakcie gotowania zdejmować wierzchnie liście. Na liściach układać farsz, zawijać na kształt gołąbków.

Gołąbki układać w garnku, zalać woda z gotowania kapusty i gotować.

Na koniec przygotować zasmażkę z mąki i masła, dodać do niej koncentrat pomidorowy i zaprawić sos z gotowania gołąbków.

Doprawić go do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1567

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

316

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły