Gołąbki z kaszą gryczaną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gołąbki z kaszą gryczaną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975566840.jpeg&w=3840&q=75)
Niby tradycyjne, a jednak nieco inne :)
0
0 / 0
Niby tradycyjne, a jednak nieco inne :)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
0.25 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. przyprawa o mięsa
20 szt. kapusta biała
1.50 szt. kasza gryczana
1 szt. cebula
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka oliwa
2 łyżka masło
50 dag. mięso mielone
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Kaszę gryczaną ugotować.
Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie.
Mięso mielone przełożyć do miseczki, dodać do niego ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulkę.
Wyrobić masę mięsną doprawiając ją do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.
Kapustę przełożyć do garnka obgotowywać ją i w trakcie gotowania zdejmować wierzchnie liście. Na liściach układać farsz, zawijać na kształt gołąbków.
Gołąbki układać w garnku, zalać woda z gotowania kapusty i gotować.
Na koniec przygotować zasmażkę z mąki i masła, dodać do niej koncentrat pomidorowy i zaprawić sos z gotowania gołąbków.
Doprawić go do smaku solą i pieprzem.