Gołąbki z kaszą gryczaną

m7
Gołąbki z kaszą gryczaną

0

0 / 0

Niby tradycyjne, a jednak nieco inne :)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.25 łyżeczka pieprz

1 łyżeczka przyprawa o mięsa

20 szt. kapusta biała

1.50 szt. kasza gryczana

1 szt. cebula

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka oliwa

2 łyżka masło

50 dek. mięso mielone

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Kaszę gryczaną ugotować.

2

Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie.

3

Mięso mielone przełożyć do miseczki, dodać do niego ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulkę.

4

Wyrobić masę mięsną doprawiając ją do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.

5

Kapustę przełożyć do garnka obgotowywać ją i w trakcie gotowania zdejmować wierzchnie liście. Na liściach układać farsz, zawijać na kształt gołąbków.

6

Gołąbki układać w garnku, zalać woda z gotowania kapusty i gotować.

7

Na koniec przygotować zasmażkę z mąki i masła, dodać do niej koncentrat pomidorowy i zaprawić sos z gotowania gołąbków.

8

Doprawić go do smaku solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły