Example thumb
0

Składniki

0.25 Łyżeczki
pieprz
1 Łyżeczka
Przyprawa o mięsa
20 Sztuk
kapusta biała
1.5 Sztuki
Kasza gryczana
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
mąka
1 Łyżka
oliwa
2 Łyżki
masło
50 Dekagramów
mięso mielone
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kaszę gryczaną ugotować.
  2. Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie.
  3. Mięso mielone przełożyć do miseczki, dodać do niego ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulkę.
  4. Wyrobić masę mięsną doprawiając ją do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.
  5. Kapustę przełożyć do garnka obgotowywać ją i w trakcie gotowania zdejmować wierzchnie liście. Na liściach układać farsz, zawijać na kształt gołąbków.
  6. Gołąbki układać w garnku, zalać woda z gotowania kapusty i gotować.
  7. Na koniec przygotować zasmażkę z mąki i masła, dodać do niej koncentrat pomidorowy i zaprawić sos z gotowania gołąbków.
  8. Doprawić go do smaku solą i pieprzem.

Opis

Niby tradycyjne, a jednak nieco inne :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!