0

Składniki

0.25 Łyżeczki
pieprz
1 Łyżeczka
Przyprawa o mięsa
20 Sztuk
kapusta biała
1.5 Sztuki
Kasza gryczana
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
1 Łyżka
mąka
1 Łyżka
oliwa
2 Łyżki
masło
50 Dekagramów
mięso mielone
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę gryczaną ugotować.
  2. Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie.
  3. Mięso mielone przełożyć do miseczki, dodać do niego ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulkę.
  4. Wyrobić masę mięsną doprawiając ją do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.
  5. Kapustę przełożyć do garnka obgotowywać ją i w trakcie gotowania zdejmować wierzchnie liście. Na liściach układać farsz, zawijać na kształt gołąbków.
  6. Gołąbki układać w garnku, zalać woda z gotowania kapusty i gotować.
  7. Na koniec przygotować zasmażkę z mąki i masła, dodać do niej koncentrat pomidorowy i zaprawić sos z gotowania gołąbków.
  8. Doprawić go do smaku solą i pieprzem.

Opis

Niby tradycyjne, a jednak nieco inne :)

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Wstążki z bobem i rukolą

Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Lasagne z beszamelem

Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!