0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
3 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, podczas gotowania zdejmując miękkie liście.
  2. Mięso wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno i podsmażoną na oliwie cebulkę. Wyrobić farsz mięsny( można dodać także dowolne zioła).
  3. Farsz nakładać na miękkie liście kapusty, zawijać. Gołąbki wkładać do garnka, zalać wodą, która została z gotowania kapusty.
  4. Gotować przez 40- 50 minut, sos doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić mąką i koncentratem pomidorowym( można także dodać śmietanę). Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.

Opis

Smaczna propozycja dania na obiad.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!