0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
3 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, podczas gotowania zdejmując miękkie liście.
  2. Mięso wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno i podsmażoną na oliwie cebulkę. Wyrobić farsz mięsny( można dodać także dowolne zioła).
  3. Farsz nakładać na miękkie liście kapusty, zawijać. Gołąbki wkładać do garnka, zalać wodą, która została z gotowania kapusty.
  4. Gotować przez 40- 50 minut, sos doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić mąką i koncentratem pomidorowym( można także dodać śmietanę). Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.

Opis

Smaczna propozycja dania na obiad.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!