Gołąbki w sosie pomidorowym

m7
Gołąbki w sosie pomidorowym

0

0 / 0

Smaczna propozycja dania na obiad.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

3 szcz. sól, pieprz

1 szt. kapusta biała

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

2 łyżka oliwa

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, podczas gotowania zdejmując miękkie liście.

2

Mięso wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno i podsmażoną na oliwie cebulkę. Wyrobić farsz mięsny( można dodać także dowolne zioła).

3

Farsz nakładać na miękkie liście kapusty, zawijać. Gołąbki wkładać do garnka, zalać wodą, która została z gotowania kapusty.

4

Gotować przez 40- 50 minut, sos doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić mąką i koncentratem pomidorowym( można także dodać śmietanę). Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły