Gołąbki w sosie pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gołąbki w sosie pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041593.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna propozycja dania na obiad.
0
0 / 0
Smaczna propozycja dania na obiad.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
3 szczyp. sól, pieprz
1 szt. kapusta biała
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
2 łyżka oliwa
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, podczas gotowania zdejmując miękkie liście.
Mięso wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno i podsmażoną na oliwie cebulkę. Wyrobić farsz mięsny( można dodać także dowolne zioła).
Farsz nakładać na miękkie liście kapusty, zawijać. Gołąbki wkładać do garnka, zalać wodą, która została z gotowania kapusty.
Gotować przez 40- 50 minut, sos doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić mąką i koncentratem pomidorowym( można także dodać śmietanę). Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.