Gołąbki w sosie pomidorowym

m7
Gołąbki w sosie pomidorowym

0

0 / 0

Smaczna propozycja dania na obiad.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

3 szczyp. sól, pieprz

1 szt. kapusta biała

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

2 łyżka oliwa

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, podczas gotowania zdejmując miękkie liście.

2

Mięso wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno i podsmażoną na oliwie cebulkę. Wyrobić farsz mięsny( można dodać także dowolne zioła).

3

Farsz nakładać na miękkie liście kapusty, zawijać. Gołąbki wkładać do garnka, zalać wodą, która została z gotowania kapusty.

4

Gotować przez 40- 50 minut, sos doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić mąką i koncentratem pomidorowym( można także dodać śmietanę). Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

295

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły