Gołąbki w kapuście pekińskiej

m7
Gołąbki w kapuście pekińskiej

0

0 / 0

kapusta pekińska szybciej mieknie

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone wieprzowe

1 szt. kapusta pekińska

2 szt. ryż biały

2 szt. cebula

2 szt. marchew

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 łyżka sól, pieprz

1 łyżka przyprawa typu vegeta

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuje i kolejno zdejmuję miekkie liscie.

2

Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły