Gołąbki w kapuście pekińskiej
m7
kapusta pekińska szybciej mieknie
0
0 / 0
kapusta pekińska szybciej mieknie
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone wieprzowe
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. ryż biały
2 szt. cebula
2 szt. marchew
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 łyżka sól, pieprz
1 łyżka przyprawa typu vegeta
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuje i kolejno zdejmuję miekkie liscie.
Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.