Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
mięso wieprzowe mielone
1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
ryż biały
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
sól, pieprz
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy
3 Łyżki
sos sojowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuje i kolejno zdejmuję miekkie liscie.
  2. Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.

Opis

kapusta pekińska szybciej mieknie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!