Gołąbki w innym wydaniu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Gołąbki w innym wydaniu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7283-1702057999491.jpeg&w=3840&q=75)
I takie gołąbki są wyjątkowe!
1
0 / 0
I takie gołąbki są wyjątkowe!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. koncentrat pomidorowy łowicz
100 śmietana 18%
1 łyżecz. bazylia
40 dag. mięso mielone
20 dag. kapusta biała
10 dag. ryż biały
0.50 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Kapustę włoską zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do miski dodać ryż i zalać gorącą wodą.
2
Po 10 minutach odcisnąć z wody, dodać mięso mielone, sól, pieprz do smaku.
3
Uformować małe gołąbki, delikatnie zarumienić z obu stron.
4
Zalać sosem pomidorowym (koncentrat pomidorowy, wymieszać ze śmietaną bazylią, majerankiem, solą pieprzem).
5
Gotować pod przykryciem 45 minut.