Gołąbki po poznańsku

m7
Gołąbki po poznańsku

Średnia 0 / 0

Oceń!

Gołąbki bez zawijania to świetny pomysł, aby cieszyć się smakiem ulubionej potrawy, którą można przygotować w krótszym czasie. Idealne z sosem pomidorowym.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

500 koncentrat pomidorowy łowicz

500 woda

1 kg mięso mielone wieprzowe

300 g ryż biały

1 szkl. kasza manna

1 szkl. mąka pszenna

3 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. kapusta pekińska

6 szt. kostka rosołowa

Przygotowanie


Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.

Mięso, kaszę, jaja, ryż i kapustę (drobno pokrojoną) wymieszać.

Uformować jak kotlety mielone. Obtoczyć w mące i wysmażyć.

Przecier i wodę wlać do garnka wrzucić kostki rosołowe i lekko podgrzać, tak by kostki rosołowe się rozpuściły.

Gołąbki usmażone wsadzić do garnka i zalać sosem pomidorowym.

Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 40min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

209

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły