Gołąbki po poznańsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gołąbki po poznańsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363835.jpeg&w=3840&q=75)
Gołąbki bez zawijania to świetny pomysł, aby cieszyć się smakiem ulubionej potrawy, którą można przygotować w krótszym czasie. Idealne z sosem pomidorowym.
0
0 / 0
Gołąbki bez zawijania to świetny pomysł, aby cieszyć się smakiem ulubionej potrawy, którą można przygotować w krótszym czasie. Idealne z sosem pomidorowym.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
500 koncentrat pomidorowy łowicz
500 woda
1 kg mięso mielone wieprzowe
300 g ryż biały
1 szkl. kasza manna
1 szkl. mąka pszenna
3 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. kapusta pekińska
6 szt. kostka rosołowa
Przygotowanie
Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.
Mięso, kaszę, jaja, ryż i kapustę (drobno pokrojoną) wymieszać.
Uformować jak kotlety mielone. Obtoczyć w mące i wysmażyć.
Przecier i wodę wlać do garnka wrzucić kostki rosołowe i lekko podgrzać, tak by kostki rosołowe się rozpuściły.
Gołąbki usmażone wsadzić do garnka i zalać sosem pomidorowym.
Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 40min.