Gołąbki po poznańsku

m7
Gołąbki po poznańsku

0

0 / 0

Gołąbki bez zawijania to świetny pomysł, aby cieszyć się smakiem ulubionej potrawy, którą można przygotować w krótszym czasie. Idealne z sosem pomidorowym.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

500 koncentrat pomidorowy łowicz

500 woda

1 kg mięso mielone wieprzowe

300 g ryż biały

1 szkl. kasza manna

1 szkl. mąka pszenna

3 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. kapusta pekińska

6 szt. kostka rosołowa

Przygotowanie


1

Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.

2

Mięso, kaszę, jaja, ryż i kapustę (drobno pokrojoną) wymieszać.

3

Uformować jak kotlety mielone. Obtoczyć w mące i wysmażyć.

4

Przecier i wodę wlać do garnka wrzucić kostki rosołowe i lekko podgrzać, tak by kostki rosołowe się rozpuściły.

5

Gołąbki usmażone wsadzić do garnka i zalać sosem pomidorowym.

6

Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 40min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły