Gołąbki Józi

m7
Gołąbki Józi

0

0 / 0

Smaczne tradycyjne danie ,

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 kg kapusta biała

1 kg mięso mielone

2 szcz. pieprz ziołowy

1 łyżeczka pieprz

125 g margaryna mleczna

2 szkl. ryż biały

2 szt. cebula biała

1 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Kapustę sparzamy w gorącej wodzie .

2

Ryż gotujemy w 4 szklankach wody, pozostawiamy pod przykryciem .

3

Cebule kroimy w kostkę i dodajemy do margaryny .

4

Margarynę roztapiamy i podsmażamy cebulę.

5

Gdy ryż przestygnie łączymy z mięsem, przesmażoną cebulką, odrobiną margaryny wg uznania.

6

Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i przyprawą typu Vegeta.Na liście kapusty kładziemy przygotowany farsz i zawijamy gołąbki.

7

Układamy w brytfannie .

8

Zalewamy woda do poziomu gołąbków .Wsypujemy łyżkę kucharka i szczyptę pieprzu cayenne. Wstawiamy do piekarnika na najniższy poziom i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę na termoobiegu.

9

Podajemy z sosem pomidorowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły