Gołąbki Józi

m7
Gołąbki Józi

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczne tradycyjne danie ,

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 kg kapusta biała

1 kg mięso mielone

2 szczyp. pieprz ziołowy

1 łyżecz. pieprz

125 g margaryna mleczna

2 szkl. ryż biały

2 szt. cebula biała

1 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


Kapustę sparzamy w gorącej wodzie .

Ryż gotujemy w 4 szklankach wody, pozostawiamy pod przykryciem .

Cebule kroimy w kostkę i dodajemy do margaryny .

Margarynę roztapiamy i podsmażamy cebulę.

Gdy ryż przestygnie łączymy z mięsem, przesmażoną cebulką, odrobiną margaryny wg uznania.

Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i przyprawą typu Vegeta.Na liście kapusty kładziemy przygotowany farsz i zawijamy gołąbki.

Układamy w brytfannie .

Zalewamy woda do poziomu gołąbków .Wsypujemy łyżkę kucharka i szczyptę pieprzu cayenne. Wstawiamy do piekarnika na najniższy poziom i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę na termoobiegu.

Podajemy z sosem pomidorowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

512

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły