0

Składniki

1.5 Kilograma
kapusta biała
1 Kilogram
mięso mielone
2 Szczypty
pieprz ziołowy
1 Łyżeczka
pieprz
125 Gramów
margaryna mleczna
2 Szklanki
ryż biały
2 Sztuki
cebula biała
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę sparzymy w gorącej wodzie .
  2. Ryż gotujemy w 4 szklankach wody ,pozostawiamy pod przykryciem .
  3. Cebule kroimy w kostkę i dodajemy do margaryny .
  4. Margarynę roztapiamy i podsmażamy cebule .
  5. Gdy ryż przestygnie łączymy z mięsem ,przesmażoną cebulką ,odrobina margaryny wg uznania .
  6. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i Kucharkiem.Na liście kapusty kładziemy przygotowany farsz i zawijamy gołąbki.
  7. Układamy w brytfannie .
  8. Zalewamy woda do poziomu gołąbków .Wsypujemy łyżkę kucharka i szczyptę pieprzu cayenne. Wstawiamy do piekarnika na najniższy poziom i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę na termoobiegu.
  9. Podajemy z sosem pomidorowym.

Opis

Smaczne tradycyjne danie ,

Podobne przepisy

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

Przepis
Średni Do 1 godz
Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!