0

Składniki

1.5 Kilograma
kapusta biała
1 Kilogram
mięso mielone
2 Szczypty
pieprz ziołowy
1 Łyżeczka
pieprz
125 Gramów
margaryna mleczna
2 Szklanki
ryż biały
2 Sztuki
cebula biała
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę sparzymy w gorącej wodzie .
  2. Ryż gotujemy w 4 szklankach wody ,pozostawiamy pod przykryciem .
  3. Cebule kroimy w kostkę i dodajemy do margaryny .
  4. Margarynę roztapiamy i podsmażamy cebule .
  5. Gdy ryż przestygnie łączymy z mięsem ,przesmażoną cebulką ,odrobina margaryny wg uznania .
  6. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i Kucharkiem.Na liście kapusty kładziemy przygotowany farsz i zawijamy gołąbki.
  7. Układamy w brytfannie .
  8. Zalewamy woda do poziomu gołąbków .Wsypujemy łyżkę kucharka i szczyptę pieprzu cayenne. Wstawiamy do piekarnika na najniższy poziom i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę na termoobiegu.
  9. Podajemy z sosem pomidorowym.

Opis

Smaczne tradycyjne danie ,

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!