Gołąbki domowe

m7
Gołąbki domowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Gołąbki domowe - pyszne!

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

1 szczyp. liść laurowy

1 szczyp. ziele angielskie

1 szczyp. nać pietruszki

3 l bulion warzywny

1 szt. kapusta biała

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

30 dag. ryż biały

Przygotowanie


Kapustę gotujemy (wycinamy wcześniej głąba, ale to nie jest konieczne).

Odcinamy liście zewnętrzne, jak są miękkie i tak cały czas gotując ścinamy główne "nerwy" liści.

Ryż gotujemy na sypko. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do ryżu, razem z mięsem mielonym.

Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Farsz nakładamy na liście i zwijamy.

Na dno garnka układamy same liście kapusty. Zalewamy bulionem Dodajemy ziele i listek. Gotujemy do miękkości kapusty.

Potem z wywaru powstałego z gotowanej kapusty robimy sos pomidorowy (dodajemy koncentrat pomidorowy, zaprawiamy mąką).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1056

kcal

Białka

62

gram

Węglowodany

122

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły