Gołąbki domowe

m7
Gołąbki domowe

0

0 / 0

Gołąbki domowe - pyszne!

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

1 szcz. liść laurowy

1 szcz. ziele angielskie

1 szcz. nać pietruszki

3 l bulion warzywny

1 szt. kapusta biała

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

30 dek. ryż biały

Przygotowanie


1

Kapustę gotujemy (wycinamy wcześniej głąba, ale to nie jest konieczne).

2

Odcinamy liście zewnętrzne, jak są miękkie i tak cały czas gotując ścinamy główne "nerwy" liści.

3

Ryż gotujemy na sypko. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do ryżu, razem z mięsem mielonym.

4

Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

5

Farsz nakładamy na liście i zwijamy.

6

Na dno garnka układamy same liście kapusty. Zalewamy bulionem Dodajemy ziele i listek. Gotujemy do miękkości kapusty.

7

Potem z wywaru powstałego z gotowanej kapusty robimy sos pomidorowy (dodajemy koncentrat pomidorowy, zaprawiamy mąką).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły