1

Składniki

400 Gramów
Mielone mięso wieprzowe
200 Gramów
Kapusta włoska
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
jajko
2 Ząbek
czosnek
0.5 Pęczka
Natka pietruszki
50 Gramów
Ryż biały długoziarnisty
2 Łyżeczki
sól
2 Łyżeczki
pieprz

Sos

680 Gramów
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
300 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus
1 Łyżka
oregano
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę posiekaj i zblanszuj ją we wrzącej wodzie przez 1 minutę, następnie odcedź.
  2. Do miski włóż mięso mielone, dodaj posiekany czosnek, cebulę i natkę pietruszki, wystudzoną kapustę i ryż. Dopraw całość solą i pieprzem. Uformuj gołąbki z powstałego farszu i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  3. Do miski wlej Passatę pomidorową Łowicz, dodaj Koncentrat bulionu Krakus, oregano i cukier. Starannie wymieszaj.
  4. Gołąbki zalej przygotowanym sosem i włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celsjusza, piecz przez 50 minut.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!