Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041799.jpeg&w=3840&q=75)
2
3.7 / 3
12
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
400 g mięso mielone wieprzowe
200 g kapusta włoska
1 szt. cebula
2 szt. jajko
0.50 pęcz. natka pietruszki
50 g ryż biały długoziarnisty
680 g passata pomidorowa łowicz
300 koncentrat bulionu warzywnego krakus
1 łyżka oregano
2 łyżecz. pieprz
2 łyżecz. sól
1 łyżka cukier
Przygotowanie
Kapustę posiekaj i zblanszuj ją we wrzącej wodzie przez 1 minutę, następnie odcedź.
Do miski włóż mięso mielone, dodaj posiekany czosnek, cebulę i natkę pietruszki, wystudzoną kapustę i ryż. Dopraw całość solą i pieprzem. Uformuj gołąbki z powstałego farszu i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Do miski wlej Passatę pomidorową Łowicz, dodaj Koncentrat bulionu Krakus, oregano i cukier. Starannie wymieszaj.
Gołąbki zalej przygotowanym sosem i włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celsjusza, piecz przez 50 minut.