Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

maspexdigital
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

2

3.7 / 3

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

400 g mięso mielone wieprzowe

200 g kapusta włoska

1 szt. cebula

2 szt. jajko

0.50 pęcz. natka pietruszki

50 g ryż biały długoziarnisty

680 g passata pomidorowa łowicz

300 koncentrat bulionu warzywnego krakus

1 łyżka oregano

2 łyżecz. pieprz

2 łyżecz. sól

1 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Kapustę posiekaj i zblanszuj ją we wrzącej wodzie przez 1 minutę, następnie odcedź.

2

Do miski włóż mięso mielone, dodaj posiekany czosnek, cebulę i natkę pietruszki, wystudzoną kapustę i ryż. Dopraw całość solą i pieprzem. Uformuj gołąbki z powstałego farszu i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

3

Do miski wlej Passatę pomidorową Łowicz, dodaj Koncentrat bulionu Krakus, oregano i cukier. Starannie wymieszaj.

4

Gołąbki zalej przygotowanym sosem i włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celsjusza, piecz przez 50 minut.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

564

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły