Gołąbki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gołąbki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974316945.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam gołąbki. Polecam na obiad.
0
0 / 0
Uwielbiam gołąbki. Polecam na obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
0.25 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. kapusta biała
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
20 dag. ryż biały
Przygotowanie
1
Kapustę należy włożyć do wrzątku i gotować zdejmując odchodzące z niej liście.
2
Mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną drobno cebulą, ugotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać.
3
Gołąbki układać w garnku i zalać wywarem z gotowania kapusty.
4
Dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę.
5
Sos zaprawić pod koniec gotowania mąką i koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem do smaku.