0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
0.25 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
ryż biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę należy włożyć do wrzątku i gotować zdejmując odchodzące z niej liście.
  2. Mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną drobno cebulą, ugotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać.
  3. Gołąbki układać w garnku i zalać wywarem z gotowania kapusty.
  4. Dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę.
  5. Sos zaprawić pod koniec gotowania mąką i koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Opis

Uwielbiam gołąbki. Polecam na obiad.

Podobne przepisy

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Kapusta zasmażana z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kapusta zasmażana z boczkiem

Ketchupowe spaghetti z serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ketchupowe spaghetti z serem

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!