0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
0.25 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
ryż biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę należy włożyć do wrzątku i gotować zdejmując odchodzące z niej liście.
  2. Mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną drobno cebulą, ugotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać.
  3. Gołąbki układać w garnku i zalać wywarem z gotowania kapusty.
  4. Dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę.
  5. Sos zaprawić pod koniec gotowania mąką i koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Opis

Uwielbiam gołąbki. Polecam na obiad.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!