0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
0.25 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
ryż biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę należy włożyć do wrzątku i gotować zdejmując odchodzące z niej liście.
  2. Mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną drobno cebulą, ugotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać.
  3. Gołąbki układać w garnku i zalać wywarem z gotowania kapusty.
  4. Dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę.
  5. Sos zaprawić pod koniec gotowania mąką i koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Opis

Uwielbiam gołąbki. Polecam na obiad.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!