Gołąbki

m7
Gołąbki

0

0 / 0

Uwielbiam gołąbki. Polecam na obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

0.25 łyżecz. sól, pieprz

1 szt. kapusta biała

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

20 dag. ryż biały

Przygotowanie


1

Kapustę należy włożyć do wrzątku i gotować zdejmując odchodzące z niej liście.

2

Mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną drobno cebulą, ugotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać.

3

Gołąbki układać w garnku i zalać wywarem z gotowania kapusty.

4

Dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę.

5

Sos zaprawić pod koniec gotowania mąką i koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

490

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły