0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Kasza jęczmienna
3 Sztuki
ryż biały
5 Łyżek
smalec
70 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1. Kapustę sparzyć parę dni prędzej i zamrozić dzień przed robieniem gołąbków odmrozić ją.
  2. 2. Ryż i kaszę ugotować.
  3. 3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.
  4. 3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.
  5. 4. Dokładnie wymieszać.
  6. 5. Zawijać farsz w kapustę.
  7. 6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.

Opis

uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa

Podobne przepisy

Tradycyjne gołąbki

Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!