Gołąbki
m7
uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa
Wartości odżywcze na porcję
Energia
530
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. kapusta włoska
1 szt. kasza jęczmienna
3 szt. ryż biały
5 łyżka smalec
70 dag. mięso mielone
Przygotowanie
1. Kapustę sparzyć parę dni prędzej i zamrozić dzień przed robieniem gołąbków odmrozić ją.
2. Ryż i kaszę ugotować.
3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.
3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.
4. Dokładnie wymieszać.
5. Zawijać farsz w kapustę.
6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
530
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.