Gołąbki

m7
Gołąbki

0

0 / 0

uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. kapusta włoska

1 szt. kasza jęczmienna

3 szt. ryż biały

5 łyżka smalec

70 dag. mięso mielone

Przygotowanie


1

1. Kapustę sparzyć parę dni prędzej i zamrozić dzień przed robieniem gołąbków odmrozić ją.

2

2. Ryż i kaszę ugotować.

3

3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.

4

3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.

5

4. Dokładnie wymieszać.

6

5. Zawijać farsz w kapustę.

7

6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

530

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły