0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Kasza jęczmienna
3 Sztuki
ryż biały
5 Łyżek
smalec
70 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1. Kapustę sparzyć parę dni prędzej i zamrozić dzień przed robieniem gołąbków odmrozić ją.
  2. 2. Ryż i kaszę ugotować.
  3. 3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.
  4. 3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.
  5. 4. Dokładnie wymieszać.
  6. 5. Zawijać farsz w kapustę.
  7. 6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.

Opis

uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa

Podobne przepisy

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Ketchupowe spaghetti z serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ketchupowe spaghetti z serem

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!