0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Kasza jęczmienna
3 Sztuki
ryż biały
5 Łyżek
smalec
70 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1. Kapustę sparzyć parę dni prędzej i zamrozić dzień przed robieniem gołąbków odmrozić ją.
  2. 2. Ryż i kaszę ugotować.
  3. 3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.
  4. 3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.
  5. 4. Dokładnie wymieszać.
  6. 5. Zawijać farsz w kapustę.
  7. 6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.

Opis

uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa

Podobne przepisy

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Ketchupowe spaghetti z serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ketchupowe spaghetti z serem

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!