0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Kasza jęczmienna
3 Sztuki
ryż biały
5 Łyżek
smalec
70 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1. Kapustę sparzyć parę dni prędzej i zamrozić dzień przed robieniem gołąbków odmrozić ją.
  2. 2. Ryż i kaszę ugotować.
  3. 3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.
  4. 3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.
  5. 4. Dokładnie wymieszać.
  6. 5. Zawijać farsz w kapustę.
  7. 6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.

Opis

uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa

Podobne przepisy

Tradycyjne gołąbki

Łatwy Do 1,5 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz.

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz.

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Łatwy Do 40 min.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!