Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Kasza jęczmienna
3 Sztuki
ryż biały
5 Łyżek
smalec
70 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1. Kapustę sparzyć parę dni prędzej i zamrozić dzień przed robieniem gołąbków odmrozić ją.
  2. 2. Ryż i kaszę ugotować.
  3. 3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.
  4. 3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.
  5. 4. Dokładnie wymieszać.
  6. 5. Zawijać farsz w kapustę.
  7. 6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.

Opis

uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!