Gołąbki
m7
uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa
0
0 / 0
uwielbiam gołąbki z sosem pieczarkowym :) jak dla mnie w gołąbkach musi być dużo mięsa
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. kapusta włoska
1 szt. kasza jęczmienna
3 szt. ryż biały
5 łyżka smalec
70 dag. mięso mielone
Przygotowanie
1
1. Kapustę sparzyć parę dni prędzej i zamrozić dzień przed robieniem gołąbków odmrozić ją.
2
2. Ryż i kaszę ugotować.
3
3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.
4
3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.
5
4. Dokładnie wymieszać.
6
5. Zawijać farsz w kapustę.
7
6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.