Gołąbki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gołąbki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974608947.jpeg&w=3840&q=75)
przepis od Teściowej
1
0 / 0
przepis od Teściowej
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
2 kg kapusta biała
1 kg mięso mielone wołowe
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa papryka suszona
1 łyżecz. pieprz ziołowy
2 l woda
400 g koncentrat pomidorowy łowicz
1.50 szkl. ryż biały
Przygotowanie
1
Z kapusty wyciąć serce, całą kapustę sparzyć w garnku gorącą wodą. Liście zdejmować stopniowo, pojedynczo.
2
Ryż ugotować, ostudzić, dodać mięso mielone, 100g koncentratu pomidorowego, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
3
Mięso zawijamy w liście kapusty i układamy w garnku lub brytfannie.
4
Całość zalewamy zalewą zrobioną z reszty koncentratu wymieszanego z 2L wody. Dusimy do miękkości.